ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Οι πρώτες πληροφορίες για την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη

Κέιτ Μίντλετον: Οι πρώτες πληροφορίες για την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη
H Kέιτ Μίντλετον (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Jonathan Brady/Pool Photo via AP

Η αγωνία για την κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον είναι μεγάλη στη Βρετανία καθώς η γενικόλογη ανακοίνωση του βρετανικού παλατιού για την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη στην κοιλιακή χώρα αντί να καθησυχάσει γέννησε περισσότερα ερωτηματικά.

Ο χρόνος νοσηλείας δύο ολόκληρες εβδομάδες, αλλά και ο χρόνος ανάρρωσης, τρεις μήνες, είναι ασυνήθιστα μεγάλοι.

Το παλάτι ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για καρκίνο, καθώς η κλινική που νοσηλεύεται είναι ειδική σε αυτές τις περιπτώσεις, αρνήθηκε ωστόσο να δώσει την οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια για την υγεία της Κέιτ καθώς δεν το επιθυμεί και η ίδια.

Τι σημαίνει ο όρος επέμβαση στην κοιλιακή χώρα

Η γενικόλογη περιγραφή σημαίνει για επέμβαση στην κοιλιακή χώρα μπορεί να σημαίνει μια σειρά από επεμβάσεις. Η κοιλιακή χώρα είναι το μπροστινό μέρος του κοιλιακού τμήματος του κορμού. Περιέχει πολλά ζωτικά όργανα, όπως το στομάχι, το λεπτό έντερο, το παχύ έντερο, το συκώτι, το πάγκρεας, η μήτρα, οι ωοθήκες, τα νεφρά και η ουροδόχος κύστη.

Η χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα - γνωστή και ως λαπαροτομία - μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως διερευνητική διαδικασία για να βοηθήσει στη διάγνωση μιας πάθησης είτε ως θεραπεία για ένα πρόβλημα υγείας.

Οι επεμβάσεις που γίνονται στην κλινική αυτή

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της The London Clinic, το νοσοκομείο ειδικεύεται «στη φροντίδα και τη θεραπεία σύνθετων ιατρικών καταστάσεων, όπως ο καρκίνος, η υγεία των γυναικών, η ουρολογία και η ορθοπεδική οστά και αρθρώσεις».

Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση προστάτη, όπως έκανε γνωστό το Παλάτι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο ανακοινώσεις έγινε με διαφορά 90 λεπτά μεταξύ τους.

Οι συναντήσεις του Βασιλιά αναβλήθηκαν, κατόπιν συμβουλής του θεράποντα γιατρού.

Η νοσηλεία της Κέιτ οδήγησε τον πρίγκιπα της Ουαλίας να ακυρώσει ένα επερχόμενο ταξίδι στη Ρώμη προκειμένου να μείνει κοντά στα τρία παιδιά της οικογένειας.

Η πριγκίπισσα δεν αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα πριν από το Πάσχα, βάσει των τρεχουσών ιατρικών συμβουλών, δήλωσε το Παλάτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ