ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τεντ Κρουζ δεν υποστήριξε επίσημα την υποψηφιότητα Τραμπ

Ο Τεντ Κρουζ δεν υποστήριξε επίσημα την υποψηφιότητα Τραμπ
REUTERS/Brian Snyder

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και στον Τεντ Κρουζ καθώς ο γερουσιαστής αρνήθηκε να υποστηρίξει επίσημα την προεδρική υποψηφιότητα του μεγιστάνα, στο κεντρικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που πραγματοποιείται στο Κλίβελαντ.

Η κίνηση του Κρουζ προκάλεσε αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια από τους υποστηρικτές του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.

Μάλιστα ο εκλέκτορας Ken Cuccinelli, που έχει επίσης ταχθεί κατά του Τραμπ, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι χρειάστηκε να συνοδεύσει τη σύζυγο του Κρουζ, Χέιντι κατά την έξοδό της από το στάδιο, όπου διεξάγεται το κεντρικό συνέδριο του κόμματος, μετά από ανησυχίες για την προσωπική της ασφάλεια.

Ο Κρουζ από την πλευρά του, που ήρθε δεύτερος στον προεκλογικό αγώνα των Ρεπουμπλικάνων για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, δεν έδωσε επίσημα την υποστήριξή του στην προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ, ενώ ανέφερε το όνομά του μόνο μια φορά στη διάρκεια της ομιλίας του.

Οι οπαδοί του Τραμπ φώναζαν επανειλημμένα “Θέλουμε τον Τραμπ.”

Η απάντηση του Ντραμπ

Άμεση ήταν η απάντηση του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ στην άρνηση του ερουσιαστή Τεντ Κρουζ να υποστηρίξει επίσημα την υποψηφιότητά του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Κρουζ δεν τήρησε την υπόσχεσή του να υποστηρίξει την επιλογή του κόμματος, για τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ