ΚΟΣΜΟΣ

Το απίθανο κτήριο που θα σπάσει ένα ακόμα αρχιτεκτονικό ρεκόρ στο Ντουμπάι

Το απίθανο κτήριο που θα σπάσει ένα ακόμα αρχιτεκτονικό ρεκόρ στο Ντουμπάι
Στην κορυφή του ο Aterinitas Tower θα φέρει ένα ρολόι Franck Muller ύψους 40 μέτρων London Gate

Δεν είναι ο ψηλότερος πύργος ρολογιού στον κόσμο (είναι ο δεύτερος). Δεν είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης κατοικιών στον κόσμο (είναι ο δεύτερος). Όταν όμως ο Aeternitas Tower του Ντουμπάι συνδυάσει τις δύο ιδιότητές του, χαρίζει ένα ακόμη ρεκόρ αρχιτεκτονικής στην πόλη: είναι ο ψηλότερος πύργος ρολογιού / ουρανοξύστης κατοικιών στον κόσμο!

Ο Aeternitas Tower, ή Πύργος της Αιωνιότητας, τα σχέδια του οποίου παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα έχει το εντυπωσιακό ύψος των 450 μέτρων – περισσότερο από τέσσερις φορές το ύψος του Μπιγκ Μπεν του Λονδίνου και μόλις 22 μέτρα λιγότερο από το ψηλότερο κτίριο κατοικιών στον κόσμο, το Central Park Tower στη Νέα Υόρκη.

Ο Aeternitas Tower, που θα γίνει ο δεύτερος ψηλότερος πύργος ρολογιού στον κόσμο μετά τον Βασιλικό Πύργο Ρολογιού Makkah στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων London Gate με έδρα το Ντουμπάι και του ελβετικού κατασκευαστή πολυτελών ρολογιών Franck Muller.

MARINA.jpg
O Aeternitas Tower θα είναι το ψηλότερο από τα κτήρια που προγραμματίζεται να ανεγερθούν στη Μαρίνα του ΝτουμπάιLondon Gate

Το ρολόι στην κορυφή του θα έχει ύψος 40 μέτρα και πλάτος 30 και θα είναι ορατό από έξι χιλιόμετρα μακριά.

Ο ουρανοξύστης που χτίζεται στη Μαρίνα του Ντουμπάι θα περιλαμβάνει 649 μονάδες, ένα μείγμα διαμερισμάτων ενός έως τριών υπνοδωματίων και πολυτελών μεζονετών. Με υπηρεσίες καθαριότητας, θυρωρού, παρκαδόρου και αχθοφόρου, θα προσφέρει ό,τι και ένα ξενοδοχείο, αλλά με την ιδιωτικότητα και την άνεση ενός σπιτιού.

Η πισίνα του Πύργου της ΑιωνιότηταςLondon Gate

Θα διαθέτει ακόμη γυμναστήριο, γήπεδο padel, σπα, στούντιο γιόγκα και πισίνα, αλλά και χώρους τέχνης και πολιτισμού, όπως κινηματογράφο, αίθουσα μουσικής και βιβλιοθήκη. Σύμφωνα με τη London Gate, θα παραδοθεί στους κατοίκους το 2027.

Το κόστος των διαμερισμάτων

Η πρώτη φάση της προπώλησης διαμερισμάτων άρχισε πριν δύο εβδομάδες, με μειωμένες τιμές, οι οποίες στη συνέχεια θα αυξηθούν. Τα πρώτα διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου που έγιναν διαθέσιμα, με τιμές που ξεκινούσαν από 1,6 εκατ. ντιρχάμ ΗΑΕ (κάτι παραπάνω από 400.000 ευρώ) εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες. Οι τιμές προπώλησης για τα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων ξεκινούν από 1,97 εκατ. ντιρχάμ ΗΑΕ (492.570 ευρώ) και των τριών υπνοδωματίων από 4,5 εκατ. ντιρχάμ ΗΑΕ (1,125 εκατ. ευρώ).

Κάπως έτσι θα μοιάζουν τα διαμερίσματαLondon Gate

Ο πύργος Aeternitas αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης τάσης στο Ντουμπάι, με επώνυμα brands να συνεργάζονται με κατασκευαστές ακινήτων για τη δημιουργία πολυτελών κατοικιών. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, υπήρχαν 51 ολοκληρωμένα έργα στην πόλη, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030, σύμφωνα με την Savills Research, με μάρκες όπως ο οίκος μόδας Karl Lagerfeld και η αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz να έχουν ανακοινώσει πρόσφατα τα οικιστικά τους σχέδια.

Με πληροφορίες από: Dubai is building the world’s tallest residential clock tower by Rebecca Cairns, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ