ΚΟΣΜΟΣ

Το ακριβότερο ρετιρέ στο Ντουμπάι πουλήθηκε για 126 εκατομμύρια ευρώ

Το ακριβότερο ρετιρέ στο Ντουμπάι πουλήθηκε για 126 εκατομμύρια ευρώ
Το ρετιρέ του Como Residences, που δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, είναι το τρίτο ακριβότερο στον κόσμο Nakheel Properties and Provident Estate

Ένα ρετιρέ πέντε υπνοδωματίων που καλύπτει σχεδόν 2.044  τετραγωνικά μέτρα πωλήθηκε στο Ντουμπάι έναντι 500 εκατομμυρίων ντιράμ – λίγο πάνω από 126 εκατομμύρια ευρώ – σημειώνοντας νέο ρεκόρ σε μία από τις πιο δραστήριες αγορές πολυτελών ακινήτων στον κόσμο.

Στην κορυφή ενός πύργου 71 ορόφων με την ονομασία Como Residences, το διαμέρισμα που δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί βρίσκεται στο συγκρότημα τεχνητών νησιών Palm Jumeirah, γνωστό για τις πολυτελείς βίλες, τα χλιδάτα ξενοδοχεία και τα beach clubs του.

Το Palm Jumeirah, που ξεχωρίζει για το σχήμα του που θυμίζει φοινικόδεντρο, κατασκευάστηκε μόλις πριν από 20 χρόνια, εκτείνεται σε μια έκταση 5.600 στρεμμάτων και φιλοξενεί περίπου 80.000 άτομα. Το πιο πρόσφατο αξιοθέατό του είναι ο Palm Tower, ένας ουρανοξύστης 52 ορόφων, ύψους 232 μέτρων με ξενοδοχείο και ιδιωτικές κατοικίες, και ένα παρατηρητήριο 360 μοιρών στην κορυφή του.

Το Como Residences βρίσκεται επί του παρόντος υπό κατασκευή και η Provident Estate, το πρακτορείο του Ντουμπάι που μεσολάβησε για την πώληση, λέει ότι αναμένει την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2027 – που σημαίνει ότι ο αγοραστής του ρετιρέ θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον τρία ακόμη χρόνια για να μπορέσει να απολαύσει την αγορά του.

Ρεκόρ πωλήσεων

Το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης ρετιρέ στο Ντουμπάι σημειώθηκε μόλις λίγους μήνες πριν, όταν ένα διαμέρισμα που καταλάμβανε τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Marsa Al Arab πωλήθηκε για 420 εκατομμύρια ντιράμ (περίπου 106 εκατομμύρια ευρώ). Σύμφωνα με την Provident Estate, το ρετιρέ στο Como Residences είναι το τρίτο ακριβότερο στον κόσμο, μετά το Penthouse D στο One Hyde Park στο Λονδίνο, το οποίο κοστολογήθηκε στα 220 εκατομμύρια ευρώ, και το Odeon Tower Penthouse στο Μονακό, το οποίο κοστολογήθηκε στα 408 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τον αγοραστή του, σύμφωνα με το γραφείο «είναι από την Ανατολική Ευρώπη».

O πύργος Como Residences θα έχει ύψος πάνω από 300 μέτρα και μόλις 76 διαμερίσματα, των δύο έως επτά υπνοδωματίων. Κάθε όροφος καταλαμβάνεται μόνο από μία ή δύο κατοικίες, οι οποίες εξυπηρετούνται από ιδιωτικούς ανελκυστήρες. Η τιμή εκκίνησης για τα διαμερίσματα ορίστηκε στα 21 εκατομμύρια ντιράμ (5,3 εκατομμύρια ευρώ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ