ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Κύμα οργής κατά του προέδρου - Πήγε στους Coldplay με ελικόπτερο λόγω ... κίνησης

Φιλιππίνες: Κύμα οργής κατά του προέδρου - Πήγε στους Coldplay με ελικόπτερο λόγω ... κίνησης
O πρόεδρος των Φιλιππίνων (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Aaron Favila, File

Στόχος σφοδρών πυρών έγινε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Φερντινάντ Μάρκος Τζούνιορ για την απόφασή του να χρησιμοποιήσει στο προεδρικό ελικόπτερο για να πάει σε συναυλία των Coldplay στη Μανίλα για να μην πέσει πάνω σε μποτιλιάρισμα. 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί κατηγόρησαν τον πρόεδρο ότι σπαταλάει τα χρήματα των φορολογουμένων και επεσήμαναν ότι το κοινό πρέπει να υπομένει καθημερινά την κίνηση στο Μετρό της Μανίλα, ενώ μετακινείται.

Η Προεδρική Ομάδα Ασφαλείας δήλωσε ότι η Philippine Arena «γνώρισε μια άνευ προηγουμένου εισροή 40.000 ατόμων που παρακολουθούσαν με ανυπομονησία μια συναυλία, με αποτέλεσμα απρόβλεπτες κυκλοφοριακές επιπλοκές κατά μήκος της διαδρομής».

Η κυκλοφοριακή κατάσταση αποτελούσε «δυνητική απειλή για την ασφάλεια του προέδρου μας», ανέφερε.

Ο ακτιβιστής Ρενάτο Ρέγιες περιέγραψε την απόφαση ως «μεγάλη προσβολή στους εκατομμύρια πολίτες των Φιλιππίνων που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ», καθώς το Μετρό της Μανίλα έχει την μεγαλύτερη κίνηση σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Κρις Μάρτιν αναφέρθηκε στην κίνηση και ευχαρίστησε το κοινό που έκανε τον κόπο για να φτάσει στο χώρο της συναυλίας.

«Είδαμε κίνηση, Αλλά πιστεύω ότι η κίνησή σας είναι η χειρότερη στον κόσμο. Σας ευχαριστώ που κάνατε στον κόπο για ξεπεράσετε την κατάσταση και να φτάσετε εδώ».

Πρόσφατα ο 2023 TomTom Traffic Index έχρισε το Μετρό της Μανίλα το πιο αργό στον κόσμο σε μια έρευνα σε 387 πόλεις σε 55 χώρες. Κατά μέσο όρο χρειάζονται 25 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα για να καλυφθεί απόσταση 10 χιλιομέτρων.

Στις παλαιότερες γενιές το περιστατικό θύμισε τον πατέρα του Μάρκος και την μητέρα του. Ο πατέρας Μάρκος κυβέρνησε τη χώρα για δύο δεκαετίες ενώ ζούσε μέσα στη χλιδή ενώ το ζευγάρι κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση πολλών δισεκατομμυρίων.

Άλλοι τόνισαν ότι η κίνηση του προέδρου έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες του συγκροτήματος να μειώσει το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ