ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: «Βροχή» από χαρτονομίσματα σε αυτοκινητόδρομο - Τι συνέβη

Φιλιππίνες: «Βροχή» από χαρτονομίσματα σε αυτοκινητόδρομο - Τι συνέβη
Screen Grab/YouTube

Φοβερά άτυχος αποδείχθηκε ένας μοτοσικλετιστής στις Φιλιππίνες καθώς την ώρα που κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο άρχισαν να φεύγουν τα χαρτονομίσματα ύψους 45.000 ευρώ που είχε στο σακίδιό του.  

Ο Τζον Μαρκ Μπαριέντος κινούνταν με τη μοτοσυκλέτα του σε αυτοκινητόδρομο της πόλης Σεμπού, πρωτεύουσας της ομώνυμης περιφέρειας των Φιλιππίνων την Τρίτη (4/7) όταν άνοιξε το σακίδιό του όταν έσπασε το φερμουάρ κι άρχισε να «βρέχει» χαρτονομίσματα στα παρμπρίζ των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Πολλοί από τους οδηγούς μόλις είδαν την απρόσμενη βροχή από τα χαρτονομίσματα βγήκαν από τα οχήματά τους κι άρχισαν να τα μαζεύουν όπως φαίνεται κι από βίντεο που τράβηξε ένας μοτοσικλετιστής στο σημείο.

Χαρτονομίσματα αξίας 16.000 ευρώ «έκαναν φτερά»

O άτυχος άνδρας, που εργάζεται ως μεταφορέας μετρητών σε εμπορικό κέντρο, αντιλήφθηκε ότι έσπασε το φερμουάρ του σακιδίου του όταν ήταν πλέον πολύ αργά. «Είδα τα χαρτονομίσματα να πετούν πίσω μου από τον καθρέφτη και σταμάτησα να τα μαζέψω, αλλά ήδη κι άλλοι είχαν σπεύσει να μαζέψουν τα χρήματα. Ελπίζω να τα επιστρέψουν γιατί εγώ δεν έχω λεφτά για να πληρώσω για τη ζημιά», είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Αρκετοί ήταν οι οδηγοί που βοήθησαν τον Μπαριέντος να μαζέψει τα χαρτονομίσματα, αλλά ορισμένοι, δυστυχώς, τα έβαλαν στην τσέπη κι εξαφανίστηκαν. Μετά την καταμέτρηση των χρημάτων η αστυνομία του Μαμπάλινγκ είπε ότι έλειπαν κάπου 16.000 ευρώ, και προειδοποίησε όσους «την κοπάνησαν» με τα λεφτά να τα επιστρέψουν, γιατί θα τους εντοπίσει από τα βίντεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ