Ο Κρίστερσον έτοιμος να συναντηθεί με τον Ορμπάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Έτοιμος να συναντηθεί με τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Ορμπάν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν την ένταξη της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ είναι ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.
Σε επιστολή του προς τον Ορμπάν ο Κρίστερσον επεσήμανε επίσης ότι αποδέχεται την πρόσκληση που του έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να επισκεφθεί τη Βουδαπέστη «κάποια στιγμή που θα είναι κατάλληλη και για τους δυο μας».
«Συμφωνώ μαζί σας ότι ένας πιο έντονος διάλογος μεταξύ των χωρών μας θα ήταν επωφελής», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός στην επιστολή του.
Η Σουηδία υπέβαλε αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ το 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την έγκριση του αιτήματος, που πρέπει να γίνει δεκτό από τις 31 χώρες της Συμμαχίας, καθυστερούσαν η Τουρκία και η Ουγγαρία. Όμως η Άγκυρα ενέκρινε το αίτημα την Τρίτη (23/1) και πλέον μόνο η Βουδαπέστη δεν έχει επικυρώσει την προσχώρηση της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ουγγρικού κοινοβουλίου εκτίμησε ότι δεν υπάρχει βιασύνη γα την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουγγαρία: Δεν βιαζόμαστε να δώσουμε το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Στα «σκαριά» νέα «Ανακαινίζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
01:00
Eορταστικό ωράριο Πάσχα: Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
00:30
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση Τραμπ για να... τσακίσει το Ιράν - Το «όχι» και οι όροι της Τεχεράνης
23:56
«Χειροπέδες» στους δύο βαρυποινίτες που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές του Βόλου
23:47