ΚΟΣΜΟΣ

Kαι επισήμως Τραμπ για υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων- Επίθεση στην Κλίντον

Kαι επισήμως Τραμπ για υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων- Επίθεση στην Κλίντον
REUTERS

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχτηκε το χρίσμα της προεδρικής υποψηφιότητας των Ρεπουμπλικάνων, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στη Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση διαχείρισης των e-mail της, όταν η ίδια υπηρετούσε στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη αναθεώρησης του ΝΑΤΟ, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες τρομοκρατικές απειλές, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ξανακάνει την Αμερική δυνατή και πάλι, υπερασπιζόμενος το νόμο και την τάξη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Χίλαρι Κλίντον για μια κληρονομιά “θανάτου, καταστροφής, τρομοκρατίας και αδυναμίας,” κατά τη θητεία στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

trumo2

Πηγή: Reuters

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος θα είναι σκληρός με τους παράνομους μετανάστες, αλλά και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.


H ομιλία του Τραμπ είχε διάρκεια πάνω από μία ώρα και ήταν δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δώσει τον τόνο της διεξαγωγής της γενικής προεκλογικής εκστρατείας μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Μάλιστα, η διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ σχολιάστηκε στα social media καθώς δεν ήταν λίγοι που την παρομοίασαν με ομιλίες του Μουαμάρ Καντάφι και του Φιντέλ Κάστρο.

Καθώς οι υποστηρικτές του Τραμπ φώναζαν “Κλείδωσέ την,” αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο καταδίκης της Χίλαρι Κλίντον για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου, όταν υπηρετούσε στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, ο Τραμπ συμπλήρωσε με νόημα: “Ας τη νικήσουμε το Νοέμβριο!”

Με την επίσημη αποδοχή του προεδρικού χρίσματος, ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εργασίες της κεντρικής διάσκεψης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο Κλίβελαντ. Όμως οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ηγετικών κύκλων του κόμματος, σε ζητήματα όπως, το μεταναστευτικό, αλλά και οι διεθνείς συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου παραμένουν.

trumo3

Πηγή: Reuters

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ