Βρετανία, Γερμανία και Φινλανδία διακόπτουν την χρηματοδότηση του ΟΗΕ προς τους Παλαιστίνιους
Η Βρετανία και η Φινλανδία και Γερμανια ανακοίνωσαν ότι ακολουθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες «διακόπτοντας προσωρινά» την χρηματοδότηση της υπηρεσίας αρωγής των Παλαιστινίων των Ηνωμένων Εθνών (Unrwa), καθώς θα εξετάζει «ανησυχητικούς ισχυρισμούς», σύμφωνα με τους οποίους εργαζόμενοι της υπηρεσίας συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που εξαπέλυσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι συγκλονισμένο από τους ισχυρισμούς ότι μέλη του προσωπικού της Unrwa συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ, μία αποτρόπαιη τρομοκρατική ενέργεια την οποία η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επανειλημμένως έχει καταδικάσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Την διακοπή της χρηματοδότησης της Unrwa ανακοίνωσε και η κυβέρνηση της Φινλανδίας.
Η Γερμανία ανακοίνωσε την αναστολή της χρηματοδότησής της προς την υπηρεσία μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της πιθανής εμπλοκής ορισμένων εργαζομένων της στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΥ: Απορρίπτει τις κατηγορίες του Ισραήλ περί σύμπραξης με τη Χαμάς στη Γάζα
Ιταλός ΥΠΕΞ: Η Ρώμη αναστέλλει τη χρηματοδότηση προς τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
Καιρός: Βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας - Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17 Ιανουαρίου)
06:30
ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δικαιούνται μείωση 20% για ασφαλισμένες κατοικίες - Αναλυτικά παραδείγματα
06:00
Νέες χρεώσεις στο ρεύμα: Πότε τίθενται σε ισχύ - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
05:00