Τουρκία: Ανησυχία για την διακοπή χρηματοδότησης των Παλαιστινίων προσφύγων
Η Τουρκία ανησυχεί για την απόφαση ορισμένων χωρών να διακόψουν την χρηματοδότηση της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) και τις καλεί να επανεξετάσουν την απόφασή τους, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (28/1) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διακοπή της χρηματοδότησης έπειτα από ισχυρισμούς ότι περί τους δώδεκα από τους 13.000 εργαζόμενους της Unrwa στην Γάζα ενεπλάκησαν στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου βλάπτει κυρίως τους παλαιστίνιους πολίτες.
«Εργαζόμενη υπό δύσκολες συνθήκες, η Unrwa καλύπτει τις ζωτικές ανάγκες εκατομμυρίων παλαιστινίων προσφύγων. Από τις 7 Οκτωβρίου, περισσότερα από 150 μέλη του προσωπικού της Unrwa σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στην Γάζα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΗΕ: Η διακοπή της χρηματοδότησης των Παλαιστινίων παραβιάζει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου
Βρετανία, Γερμανία και Φινλανδία διακόπτουν την χρηματοδότηση του ΟΗΕ προς τους Παλαιστίνιους
ΟΗΕ: Το Ισραήλ ζήτησε να εκκενωθούν τα σχολεία της UNRWA στη Γάζα
Τέμπη 3 χρόνια μετά: Πόσο ασφαλή είναι τα τρένα στην Ελλάδα σήμερα
09:01
Πέντε νεκροί από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα - Πάνω από 600 νεκροί παρά την κατάπαυση πυρός
09:01
Δολοφονία ο θάνατος του 50χρονου στη Λέρο: Ομολόγησε ότι τον σκότωσε ο 18χρονος γιος του
08:56
Ανάλυση CNNi: Το δίλημμα του Τραμπ για το Ιράν - Διπλωματία ή στρατιωτικό «χτύπημα»
08:54