ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Πάνω από 27.230 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους παιδιά - 66452 οι τραυματίες

Γάζα: Πάνω από 27.230 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους παιδιά - 66452 οι τραυματίες
AP Photo/Fatima Shbair

Νεότερο απολογισμό των θυμάτων από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς με τους νεκρούς να φτάνουν τους 27.238 νεκρούς, στην πλειονότητά τους γυναικών, παιδιών και εφήβων, από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.

 

Το υπουργείο της Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως 107 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από ισραηλινά πυρά στην Ράφα, όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι οι οποίοι απειλούνται από τον πόλεμο στη Γάζα, την ώρα που η διπλωματία επιχειρεί να επιβάλει μια νέα εκεχειρία με φόντο την περιφερειακή ανάφλεξη.

Συνολικά 66.452 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Γερμανία: «Αν ήταν δικά μας παιδιά;»

«Αδικαιολόγητο» το σχέδιο του στρατού του Ισραήλ να εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δηλώνει η ΥΠΕΞ της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας προειδοποιεί το Ισραήλ εναντίον της διεξαγωγής χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται σήμερα, Σάββατο 3/2.

Η επίθεση στη Ράφα, πόλη που φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους από άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θυλάκα, «απλούστατα δεν δικαιολογείται», τονίζει η Ανναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι) στις δηλώσεις της που δημοσιεύει ο όμιλος RND (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει παράλληλα ότι «η πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά» στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας: «Ας το φανταστούμε μια στιγμή: Αν ήταν δικά μας παιδιά;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ