Γαλλία: Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης η ηγεσία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης βρίσκεται η ηγεσία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, έξι μόλις μήνες πριν από την έναρξή τους.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τονί Εστανγκέ ερευνάται από την Εθνική Οικονομική Εισαγγελία της Γαλλίας σχετικά με τους όρους της αμοιβής του (270.000 ευρώ μεικτά ετησίως).
Ερευνες γίνονται και για άλλα τέσσερα ηγετικά στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής για τα οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, υπάρχουν υποψίες σχετικές με «σύγκρουση συμφερόντων», «ευνοιοκρατία» και «υπεξαίρεση δημοσίων κεφαλαίων», τόσο κατά την περίοδο που το Παρίσι ήταν υποψήφιο για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, όσο και μετά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΠΟΡ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα ύψη το κόστος διαμονής για το «Παρίσι 2024»
ΚΟΣΜΟΣ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι «βόμβες» στα θεμέλια της μεγάλης γιορτής της Πόλης του Φωτός
ΚΟΣΜΟΣ
Η στιγμή που άνδρες των μυστικών υπηρεσιών απομακρύνουν τον Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς (vid)
07:23
ΕΛΛΑΔΑ
Συναγερμός για την εξαφάνιση 15χρονης από χώρο φιλοξενίας στο Ίλιον
07:13
ΚΟΣΜΟΣ
Τραμπ για τους πυροβολισμούς: «Ο ένοπλος προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό ασφαλείας και εξουδετετώθηκε - Όρμησε από 50 μέτρα μακριά»
07:12
ΚΟΣΜΟΣ
Τρόμος στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ένοπλος άνοιξε πυρ ενώ ήταν στην αίθουσα ο Τραμπ (vid)
07:00
ΕΛΛΑΔΑ