ΚΟΣΜΟΣ

Αίσιο τέλος στην ομηρία στην Αρμενία μετά από μια εβδομάδα

Αίσιο τέλος στην ομηρία στην Αρμενία μετά από μια εβδομάδα
REUTERS/ STRINGER

Αίσιο τέλος είχε η κατάσταση ομηρίας στην Αρμενία, η οποία κράτησε μία ολόκληρη εβδομάδα, όταν μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Γερεβάν, παίρνοντας τον έλεγχο του κτιρίου.

Οι ένοπλοι άνδρες που κρατούσαν ομήρους 9 αστυνομικούς από την περασμένη Κυριακή 17 Ιουλίου, απελευθέρωσαν σήμερα Σάββατο 23 Ιουλίου, τους 4 εναπομείναντες ομήρους που κρατούσαν, όπως ανέφερε άνθρωπος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις και επικαλείται το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εισβολή τους στο αρχηγείο, οι ένοπλοι σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλους δύο. Κατά την ίδια μέρα, απελευθέρωσαν 2 από τους ομήρους, ενώ την επόμενη απελευθέρωσαν 3 ακόμα.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν μέχρι και σήμερα, οπότε και απελευθερώθηκαν και οι τελευταίοι όμηροι. Η απελευθέρωση κατέστη δυνατή, αφού οι αρχές συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα αυτοσχέδιο κέντρο Τύπου σε μια «ουδέτερη περιοχή» κοντά στο υπό κατάληψη αρχηγείο, αίτημα το οποίο υπέβαλαν οι ένοπλοι που ζητούσαν πρόσβαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο αριθμός των ενόπλων δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί.

Το κύριο αίτημα των ενόπλων ήταν η απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης που οι αρχές κατηγορούν ότι σχεδίαζε πολιτικές ταραχές. Για το λόγο αυτό ζήτησαν από τους Αρμένιους να βγουν στους δρόμους. Ο Σεφιλιάν συνελήφθη τον Ιούνιο με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ