ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας συνεργάζεται με την Camper & Nicholsons για το ιδιωτικό νησί Neom

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας συνεργάζεται με την Camper & Nicholsons για το ιδιωτικό νησί Neom

Η Σαουδική Αραβία αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της δεκαετίας.

Aπό τη Neha Tandon Sharma

Ο διάδοχος Mohammed bin Salman συμβάλλει δυναμικά ώστε να καθιερωθεί η Neom (μία νέα οικιστική περιοχή που θα κατασκευαστεί από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας στην περιφέρεια Tabuk) ως συνώνυμο της πολυτέλειας. Η «έξυπνη πόλη» Sindalah, κομμάτι της Neom, καλεί τους καλύτερους του κλάδου για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές της ως πολυτελής yachting προορισμός, παρέχοντας πλήρη σειρά υπηρεσιών yachting στο νησί.

Η Camper & Nicholsons, μία εταιρεία – ορόσημο στον χώρο του yachting, έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την κατασκευαστική της Σαουδικής Αραβίας για να συστήσουν τον απόλυτο yachting destination στην Ερυθρά Θάλασσα. Το πολυτελές νησί Sindalah είναι ένα από τα πρώτα έργα που ολοκληρώνονται και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον Μάρτιο με ένα ευρύ ημερολόγιο από yachting activations. Ο προορισμός μπορεί να υποσχεθεί μια απαράμιλλη εμπειρία yachting σε παγκόσμια κλίμακα, πάντα με την υποστήριξη της κληρονομιάς δύο αιώνων της Camper & Nicholsons.

To yachting στην Ερυθρά Θάλασσα υφίσταται μετασχηματιστικές αλλαγές με νέους κανονισμούς, με τη δημιουργία μιας απρόσκοπτης πλατφόρμας για τα πληρώματα (που ονομάζεται "Ebhar") και το άνοιγμα νέων προορισμών στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τι είναι το πολυτελές νησί Sindalah;

To Sindalah, αναμένεται να γίνει ο κορυφαίος προορισμός για superyachts στην Ερυθρά Θάλασσα ενώ θα αποτελέσει το πρώτο σκέλος της εθνικής τουριστικής στρατηγικής της Σαουδικής Αραβίας. Η «έξυπνη πόλη», ένα καταφύγιο για όποιον διαθέτει superyacht, παρέχει ένα οικοσύστημα ιστιοπλοΐας παγκόσμιας κλάσης. Το νησί των 840.000 τετραγωνικών μέτρων με προϋπολογισμό 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτει ένα yacht club, 5.000 θέσεις, τρία πολυτελή θέρετρα, ένα spa, 51 πολυτελή καταστήματα, 86 προβλήτες, 38 εστιατόρια και ένα beach club. Το νησί Sindalah της Neom θα περιλαμβάνει επίσης ένα γήπεδο golf μήκους 5.920 μέτρων και μια πίστα οδήγησης. Το έργο θα δημιουργήσει 3.500 θέσεις εργασίας για τον τουρισμό, τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες αναψυχής και πρόκειται να ανοίξει το 2024.

Η Camper & Nicholsons είναι ο παγκόσμιος ηγέτης σε όλες τις δραστηριότητες πολυτελών σκαφών αναψυχής, με εξειδίκευση στην πώληση, την αγορά, τη ναύλωση, το marketing, τη διαχείριση και την κατασκευή των καλύτερων σκαφών αναψυχής στον κόσμο. "Η Sindalah είναι κάτι περισσότερο από ένας προορισμός- είναι μια πρόσκληση για να εξερευνήσετε τα ανέγγιχτα θαύματα της Ερυθράς Θάλασσας. Η συνέργεια μεταξύ της Camper & Nicholsons και της Neom δημιούργησε ένα καταφύγιο σκαφών αναψυχής που περικλείει εξαιρετικά την πολυτέλεια μέσα στην εκπληκτική ομορφιά αυτού του ανεξερεύνητου συνόρου. Η Sindalah προσκαλεί όσους αναζητούν να βιώσουν μια υπέροχη εμπειρία yachting όπως ποτέ άλλοτε", μοιράστηκε ο Paolo Casani, Διευθύνων Σύμβουλος της Camper & Nicholsons.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Camper & Nicholsons για το Sindalah. Αυτή η συνεργασία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμά μας στη Neom, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με τον βαθύ σεβασμό για το παρθένο περιβάλλον της Ερυθράς Θάλασσας. Η Camper & Nicholsons, με την απαράμιλλη τεχνογνωσία της στον τομέα των πολυτελών σκαφών αναψυχής, προσφέρει μια εξαιρετική κατανόηση των επιθυμιών των πελατών μας. Η δέσμευσή τους στην αριστεία και τη βιωσιμότητα συντονίζεται βαθιά με τις βασικές αξίες της Neom, καθιστώντας τους τον ιδανικό συνεργάτη για να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τη φιλοδοξία μας να μετατρέψουμε τη Sindalah σε έναν προορισμό για yachts παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο Aayush Killa, Εxecutive Director της Neom.

Tο 2023 η Camper & Nicholsons άνοιξε γραφείο και στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φάις.

Πηγή : https://luxurylaunches.com/travel/01-30-2024-neom-sindalah-x-campers-and-nicholsons.php

ΔΗΜΟΦΙΛΗ