ΚΟΣΜΟΣ

Γιλντιρίμ: Όλα τα κόμματα συμφώνησαν για την αναθεώρηση του συντάγματος

Γιλντιρίμ: Όλα τα κόμματα συμφώνησαν για την αναθεώρηση του συντάγματος
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρετά τον αρχηγό του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί (Devlet Bahceli) υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και του αρχηγού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσνταρόγλου στο Προεδρικό Συγκρότημα της Άγκυρας, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ (Binali Yildirim) δήλωσε αργά χθες βράδυ ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας του συμφώνησαν πως είναι ανάγκη να υπάρξει αναθεώρηση του συντάγματος.

«Όλα τα μεγάλα κόμματα είναι έτοιμα για να αρχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε ένα νέο Σύνταγμα», είπε ο Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου στο ζήτημα αυτό.

Η πρόθεση όλων των κομμάτων είναι πλέον να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, συνέχισε ο Γιλντιρίμ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan). Στο ζήτημα αυτό η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης πλέον συμφωνούν, εκτίμησε.

Η στρατοχωροφυλακή και το λιμενικό σώμα, που τελούσαν υπό τη διοίκηση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, θα αναφέρονται στο εξής στο υπουργείο Εσωτερικών, είπε ακόμη ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ