ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: 9 τραυματίες από καραμπόλα 100 οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο

Κίνα: 9 τραυματίες από καραμπόλα 100 οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο
Εννέα άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών μετά την καραμπόλα που έγινε σε αυτοκινητόδρομο στην Κίνα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την καραμπόλα τουλάχιστον 100 οχημάτων που έγινε σήμερα σε παγωμένο τμήμα αυτοκινητόδρομου της πόλης Σουτσόου στην Κίνα.

Τα πλάνα που μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση CCTV και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αποκαλυπτικά καθώς καταγράφουν δεκάδες αυτοκίνητα συγκεντρωμένα ατάκτως στον αυτοκινητόδρομο, με γυαλιά και συντρίμμια να είναι σκορπισμένα παντού.

Από την πολλαπλή αυτή σύγκρουση τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι έξι υπέστησαν μικρές γρατσουνιές, ανέφερε η Τροχαία της πόλης.

Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί και τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές περιοχές της Κίνας πλήττονται από κακοκαιρία με χιονοθύελλες και παγωμένη βροχή, επηρεάζοντας τις μεταφορές σε μια περίοδο που εκατομμύρια άνθρωποι σπεύδουν στα σπίτια τους για τους εορτασμούς της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Η Κινεζική κυβέρνηση αύξησε τα έκτακτα μέτρα για τις πολικές θερμοκρασίες και ξεκίνησε επίσης διάφορα σχέδια για τη ροή των μεταφορών, τις προμήθειες και την ηλεκτρική ενέργεια σε επαρχίες και πόλεις όπως το Πεκίνο, το Hebei, το Shanxi, το Anhui και το Hubei, ανέφερε το Xinhua news.

Από την πλευρά της η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας διατηρεί την αυξημένη προειδοποίηση για παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες σε αρκετές κεντρικές και νότιες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ