ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο στην μητέρα του Ναβάλνι: Ή τον θάβεις σε κλειστή τελετή ή θα το κάνουμε εμείς

Τελεσίγραφο στην μητέρα του Ναβάλνι: Ή τον θάβεις σε κλειστή τελετή ή θα το κάνουμε εμείς
O Αλεξέι Ναβάλνι AP Photo/Kin Cheung

Τελεσίγραφο έδωσαν οι ρωσικές Αρχές στην μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι.  Είτε τον θάβεις σε κλειστή τελετή είτε τον θάβουμε εμείς και σου δείχνουμε τον τάφο του.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, δήλωσε ότι η Λουντμίλα Ναβάλναγια αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με την Ερευνητική Επιτροπή που της έδωσε διορία τρεις ώρες επειδή «δεν έχουν την εξουσία να αποφασίσουν πώς και πού θα θάψει τον γιο της».

«Απαιτεί τη συμμόρφωση με το νόμο, ο οποίος υποχρεώνει τους ερευνητές να παραδώσουν τη σορό εντός δύο ημερών από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί η αιτία θανάτου», λέει η Γιάρμις.

Η κα Ναβάλναγια επιμένει ότι οι αρχές «επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί η κηδεία και η επιμνημόσυνη δέηση σύμφωνα με τα έθιμα».

Η μητέρα του Ναβάλνι σε μήνυμά της μέσω της πλατφόρμας X είχε νωρίτερα δηλώσει: «Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό. Θέλω όλοι εσείς που αγαπάτε τον Αλεξέι και για τους οποίους ο θάνατός του ήταν μια προσωπική τραγωδία, να έχετε την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσετε», είπε.

Τι ζητούν επιφανείς Ρώσοι από τον Πούτιν

«Απλά δώστε στη Λιουντμίλα τον γιο της... χωρίς όρους», δήλωσε ο Ντμίτρι Μουράτοφ, δημοσιογράφος και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή (23/3). Περισσότεροι από 25 κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες, αστέρες του μπαλέτου, νομπελίστες και αντίπαλοι του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής την απελευθέρωση της σορού του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ