ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισραηλινοί έπληξαν για πρώτη φορά στόχους στον ανατολικό Λίβανο - Drone κατέρριψε η Χεζμπολάχ

Οι Ισραηλινοί έπληξαν για πρώτη φορά στόχους στον ανατολικό Λίβανο - Drone κατέρριψε η Χεζμπολάχ
Οι Ισραηλινοί έπληξαν στόχους στον ανατολικό Λίβανο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Bilal Hussein

Στόχος δύο ταυτόχρονων ισραηλινών επιθέσεων έγινε η πόλη Μπάαλμπεκ στο Λίβανο κοντά στην κοιλάδα Μπεκάα. 

Πρόκειται για τους πρώτους βομβαρδισμούς που λαμβάνουν χώρα στον ανατολικό Λίβανο από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας όπως αναφέρει το Reuters.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή «πλήττει τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ βαθιά μέσα στον Λίβανο», χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ δεν υπήρξε κάποια άμεση δήλωση από την πλευρά του λιβανικού σιιτικού κινήματος.

Η περιοχή Μπααλμπέκ είναι μια περιοχή η οποία στο παρελθόν ήταν προπύργιο της Χεζμπολάχ και βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα ισραηλινά σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (25/2) ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διεμήνυσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ θα αυξήσουν την πίεση στη Χεζμπολάχ ως αντίποινα για τις καθημερινές επιθέσεις της στην περιοχή των συνόρων.

«Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε την ισχύ πυρός εναντίον της Χεζμπολάχ, η οποία αδυνατεί να βρει αντικαταστάτες για τους διοικητές της που εξαλείφουμε», είπε ο κ. Γκάλαντ απευθυνόμενος σε αξιωματικούς της βόρειας διοίκησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Drone κατέρριψε η Χεζμπολάχ

Σε μία άλλη εξέλιξη Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό Hermes 450 μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) πάνω από το λιβανικό έδαφος με πύραυλο εδάφους-αέρα, ενώ πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ανακοινώνει την κατάρριψη ενός drone αυτού του είδους.

Τo Hermes 450 είναι ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πολλαπλού φορτίου που κατασκευάζει η Elbit Systems, εταιρεία κατασκευής όπλων που εδρεύει στο Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ