ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Γραφεία κηδειών αρνούνται να οργανώσουν την τελετή του Ναβάλνι

Ρωσία: Γραφεία κηδειών αρνούνται να οργανώσουν την τελετή του Ναβάλνι
Ο Αλεξέι Ναβάλνι AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ακόμα και νεκρός ο Αλεξέι Ναβάλνι δεν μπορεί να βρει ηρεμία.  

Όπως καταγγέλλει η συνεργάτης του Κίρα Γιάρμις κανένα γραφείο τελετών ή αίσθουσα τελετών δεν δέχεται να οργανώσει την τελευτή αποχαιρετισμού του.

Αν και η ομάδα τηλεφωνεί από χθες (26/2) στα «περισσότερα ιδιωτικά και δημόσια γραφεία κηδειών, εμπορικούς χώρους και γραφεία τελετών» δεν έχουν καταφέρει βρουν ανταπόκριση.

Οι δικαιολογίες που δίνουν

Ορισμένοι χώροι λένε ότι ο χώρος τους είναι κατειλημμένος, ενώ άλλοι αρνούνται να αναφέρουν το όνομα του κ. Ναβάλνι, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ.
«Σε ένα μέρος, μας είπαν ότι τα γραφεία κηδειών απαγορεύεται να συνεργαστούν μαζί μας. Μετά από μια μέρα αναζήτησης, δεν έχουμε βρει ακόμα την αίθουσα αποχαιρετισμού».

Το χρονικό του θανάτου

Ο 47χρονος Ναβάλνι, πρώην δικηγόρος και από τους πιο σφοδρούς πολέμιους του Βλαντιμίρ Πούτιν πέθανε την 16η Φεβρουαρίου 2024. Ήταν έγκλειστος σε μια φυλακή περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου όπου εξέτιε 19ετή ποινή.

Σύμφωνα με τις ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες, αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε σχεδόν αμέσως τις αισθήσεις του, προσθέτοντας ότι αμέσως κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης, η οποία προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά χωρίς επιτυχία. «Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών κήρυξαν τον κρατούμενο νεκρό. Τα αίτια του θανάτου του βρίσκονται υπό εξακρίβωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ