ΚΟΣΜΟΣ

Οι ρωσικές Αρχές συνέλαβαν τον δικηγόρο του Αλεξέι Ναβάλνι

Οι ρωσικές Αρχές συνέλαβαν τον δικηγόρο του Αλεξέι Ναβάλνι
Λουλούδια στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι AP Photo

Συνελήφθη σήμερα Τρίτη (27/2) στη Μόσχα, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούσε τον εκλιπόντα Αλεξέι Ναβάλνι, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δικηγόρος συνόδεψε τη μητέρα του Ρώσου αντιφρονούντα την περασμένη εβδομάδα όταν εκείνη έκανε έκκληση στις αρχές να της παραδώσουν τη σορό του γιου της.

Η σύλληψη του Βασίλι Ντούμπκοφ αναφέρθηκε από την εφημερίδα Novaya Gazeta Europe και το ειδησεογραφικό πρακτορείο SOTA.

Να σημειωθεί ότι η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στη μητέρα του το περασμένο Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου.

Γραφεία κηδειών αρνούνται να οργανώσουν την τελετή του Ναβάλνι

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η συνεργάτης του Κίρα Γιάρμις κανένα γραφείο τελετών ή αίσθουσα τελετών δεν δέχεται να οργανώσει την τελευτή αποχαιρετισμού του.

Αν και η ομάδα τηλεφωνεί από χθες (26/2) στα «περισσότερα ιδιωτικά και δημόσια γραφεία κηδειών, εμπορικούς χώρους και γραφεία τελετών» δεν έχουν καταφέρει βρουν ανταπόκριση.

Ορισμένοι χώροι λένε ότι ο χώρος τους είναι κατειλημμένος, ενώ άλλοι αρνούνται να αναφέρουν το όνομα του κ. Ναβάλνι, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ.
«Σε ένα μέρος, μας είπαν ότι τα γραφεία κηδειών απαγορεύεται να συνεργαστούν μαζί μας. Μετά από μια μέρα αναζήτησης, δεν έχουμε βρει ακόμα την αίθουσα αποχαιρετισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ