ΚΟΣΜΟΣ

Στις ΗΠΑ ο Γκαντζ χωρίς τις... ευλογίες Νετανιάχου - Θα συναντήσει την Καμάλα Χάρις

Στις ΗΠΑ ο Γκαντζ χωρίς τις... ευλογίες Νετανιάχου - Θα συναντήσει την Καμάλα Χάρις
Ο Μπένι Γκάντζ Abir Sultan/Pool Photo via AP, File

Η υπομονή των Αμερικανών με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται να εξαντλείται όπως δείχνει και το γεγονός ότι ο υπουργός πολέμου Μπένι Γκαντζ, επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας, πρόκειται να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον την Κυριακή (3/3) χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει η σχετική οργάνωση σε συνεννόηση με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Την αποκάλυψη έκανε απόψε το Ynet. Μάλιστα ο Νετανιάχου σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ φαίνεται να είναι τόσο ενοχλημένος που «ξεκαθάρισε στον υπουργό Γκαντζ ότι το κράτος του Ισραήλ έχει μόνο έναν πρωθυπουργό».

Είπαν ότι το ταξίδι οργανώθηκε χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού και σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς κανονισμούς που απαιτούν «κάθε υπουργός να ξεκαθαρίζει τα ταξίδια εκ των προτέρων με τον πρωθυπουργό, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης του ταξιδιωτικού σχεδίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα πρόσωπα με τα οποία θα συναντηθεί ο Γκαντζ είναι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις. Οι συνομιλίες έχουν αξία καθώς η Ουάσινγκτον επιδιώκει να καταλήξει σε συμφωνία για προσωρινή κατάπαυση του πυρός και αύξηση της ροής βοήθειας προς τη Γάζα.

Ο Γκαντς αναμένεται να ταξιδέψει στο Λονδίνο από την Ουάσινγκτον.

Ο Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το Ισραήλ θα χάσει τη διεθνή υποστήριξη αν διατηρήσει την «απίστευτα συντηρητική κυβέρνησή του».

Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένες να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα σταματήσει προσωρινά τις μάχες στη Γάζα και θα απελευθερώσει τους ομήρους που πήραν οι τρομοκράτες στις 7 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ