Υεμένη: Ισχυρή έκρηξη κοντά σε φορτηγό πλοίο αμερικανικής πλοιοκτησίας
Ανανεώθηκε:
Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε φορτηγό πλοίο, αμερικανικής ιδιοκτησίας, υπό σημαία Μπαρμπάντος ανοιχτά του λιμανιού του Άντεν στη νότια Υεμένη, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey.
Το πλοίο, που βρίσκεται περίπου 57 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν δέχθηκε προειδοποίηση από μία μια οντότητα που δηλώνει ότι είναι το «Ναυτικό της Υεμένης» και έλαβε εντολή να αλλάξει πορεία.
Η υπηρεσία Maritime Trade Operations (UKMTO) του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε επίσης το περιστατικό. Οι μαχητές Χούθι στην Υεμένη έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με drone και πυραύλους σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ και στον Κόλπο του Άντεν από τον Νοέμβριο σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους ενάντια στις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα.
Μαγικές εικόνες στην Αθήνα: Χιλιάδες φαναράκια φώτισαν τον Αττικό ουρανό (pics&vid)
21:12
Ένωση Θεατρικών Παραγωγών: Δεν κλείνουν όλα τα θέατρα αύριο λόγω της απεργίας του ΣΕΗ
21:00
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Εντοπίστηκαν δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους
20:52
Πέθανε η Μαρία Σόλε Ανιέλι σε ηλικία 100 ετών
20:47