Βόρεια Κορέα: Πραγματοποίησε άσκηση πυροβολικού - Τα βλήματα θα μπορούσαν να φτάσουν στη Σεούλ
Ανανεώθηκε:
Ασκήσεις πραγματοποιεί και ο στρατός της Νοτίου Κορέας
AP Photo/Ahn Young-joonΆσκηση πυροβολικού με πυρά που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τη Σεούλ πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα παρουσία του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η άσκηση, που έγινε την Πέμπτη (8/3), αφορούσε μονάδες κοντά στα σύνορα που βρίσκονται σε απόσταση βολής από «την πρωτεύουσα του εχθρού», δήλωσε το KCNA, αναφερόμενο στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας με σχεδόν 10 εκατομμύρια κατοίκους και πρόσθεσε ότι «εκπλήρωσε σημαντικές στρατιωτικές αποστολές για την αποτροπή του πολέμου».
Το Επιτελείο του Νοτιοκορεατικού στρατού ανέφερε ότι παρακολουθεί τις στρατιωτικές δραστηριότητες του Βορρά, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη κοινά γυμνάσια που διεξάγονται από τους στρατούς της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ. Οι ασκήσεις, γνωστές ως Freedom Shield, ξεκίνησαν τη Δευτέρα (4/3) με διπλάσιο αριθμό στρατευμάτων να συμμετέχουν σε σύγκριση με πέρυσι.
Η άσκηση πυροβολικού της Πέμπτης (7/3) από τη Βόρεια Κορέα είχε στόχο να αυξήσει την ετοιμότητα μάχης και την πολεμική ικανότητα, δήλωσε το KCNA.
Ο Κιμ προέτρεψε τον στρατό να προωθήσει τις προετοιμασίες, ώστε οι υπομονάδες πυροβολικού να μπορούν «να αναλάβουν την πρωτοβουλία με ανελέητα και γρήγορα πλήγματα τη στιγμή της εισόδου τους σε έναν πραγματικό πόλεμο».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι είδαν οι πρώτοι τουρίστες που μπήκαν στη Βόρεια Κορέα μετά την πανδημία
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε πυραύλους κρουζ προς ανατολική κατεύθυνση
Πυροσβεστικό Σώμα: Ενισχύεται με 600 νέες προσλήψεις - Πώς θα κατανεμηθούν
03:00
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο πλαίσιο στις συνάξεις χηρείας
02:00
Έως την Πέμπτη 16/07 η προθεσμία για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου
01:00
Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Αυγούστου - Σεπτεμβρίου
00:30