ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: 50 τραυματίες από ισχυρές αναταράξεις σε πτήση

Νέα Ζηλανδία: 50 τραυματίες από ισχυρές αναταράξεις σε πτήση

Αεροπλάνο της LATAM (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Armando Franca

Ισχυρές αναταράξεις σε πτήση από το Σίδνει στο Όκλαντ προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 ατόμων ανέφερε η New Zealand Herald. 

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας LATAM δήλωσε στη Herald ότι υπήρξε «τεχνικό πρόβλημα» στην πτήση που επηρέασε ορισμένα μέλη του πληρώματος και τους επιβάτες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 50 άτομα έτυχαν περίθαλψης δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters. Ένας ασθενής βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι είχαν υποστεί ήπιους έως μέτριους τραυματισμούς, πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 13 επιβάτες πτήσης προερχόμενης από το Σίδνεϊ χρειάστηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο.

«Οι διασώστες των ασθενοφόρων αξιολόγησαν την κατάσταση 50 τραυματιών, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες», δήλωσε ο Τζέραρντ Κάμπελ της νεοζηλανδικής υπηρεσίας Ασθενοφόρων Σεντ Τζον, ο οποίος διευκρίνισε ότι 13 άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Επικαλούμενη μαρτυρία ενός επιβάτη η New Zealand Herald έγραψε ότι βίωσε μια «γρήγορη μικρή πτώση» κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η πτήση της LATAM Airlines που γινόταν με ένα Boeing 787-9 Dreamliner, προσγειώθηκε κανονικά στο αεροδρόμιο του Όκλαντ. Η πτήση συνήθως σταματά στο Όκλαντ και μετά συνεχίζει για το Σαντιάγκο της Χιλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ