ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: 2 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από τις σαρωτικές πλημμύρες

Ινδία: 2 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από τις σαρωτικές πλημμύρες
REUTERS/Danish Ismail

Περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το Νεπάλ και την Ινδία.

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους τις τελευταίες μέρες από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Στο Νεπάλ, την πλέον πληγείσα περιοχή, οι βροχές, η ένταση των οποίων έχει αυξηθεί από τη Δευτέρα, είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ποτάμια και να σημειωθούν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τα ορμητικά νερά ισοπέδωσαν σπίτια και κατέστρεψαν γέφυρες.

india 2

(Πηγή: Reuters/Adnan Abidi)

«Από τη Δευτέρα, 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Τζάνκα Νατ Ντακάλ.

Στις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, διακρίνονται κάτοικοι να περιμένουν στις στέγες των σπιτιών τους έως τη στιγμή που οι ομάδες διάσωσης τους απομακρύνουν με σωστικές λέμβους.

Σήμερα, η στάθμη των υδάτων άρχισε να υποχωρεί με αργούς, ωστόσο, ρυθμούς.

Οι πλημμύρες σάρωσαν επίσης το κρατίδιο Ασάμ στο βορειανατολικό τμήμα της Ινδίας, όπου 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

india 3

(Πηγή: Reuters /Adnan Abidi)

«Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν 3.000 χωριά σε 21 περιφέρειες» είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κρατιδίου Ασάμ, Σαρμπανάντα Σονοβάλ, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ