ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Συνελήφθη Αμερικανοβρετανός πυγμάχος - Οι σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ρουμανία: Συνελήφθη Αμερικανοβρετανός πυγμάχος - Οι σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ο Βρετανός πυγμάχος που συνελήφθη στη Ρουμανία

AP Photo/Andreea Alexandru

Ο Άντριου Τέιτ, ο Αμερικανοβρετανός πυγμάχος και προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, συνελήφθη στη Ρουμανία με βρετανικό ένταλμα σύλληψης.  

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεών του επισημαίνοντας ότι το Εφετείο Βουκουρεστίου αναμένεται να αποφασίσει για την έκδοσή του.

Ο Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας (11/3) με κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις που αφορούν την περίοδο 2012-15, τις οποίες διαψεύδουν «κατηγορηματικά», σύμφωνα με την ομάδα δημοσίων σχέσεών του.

Το ένταλμα εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ.

«Οι αδελφοί Άντριου και Τρίσταν Τέιτ συνελήφθησαν δια της βίας και κρατήθηκαν για 24 ώρες, τους επιδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανάμεσα στις κατηγορίες, που αφορούν την περίοδο 2012-2015, περιλαμβάνεται και σεξουαλική επίθεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του Άντριου Τέιτ.

«Το Εφετείο του Βουκουρεστίου αναμένεται σήμερα να να λάβει την καθοριστική απόφαση για το αν θα εκτελέσει το ένταλμα».

Το δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφασίσει πότε θα συνέλθει για να αποφασίσει για το ένταλμα και δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να σχολιάσει.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εναντίον του Τέιτ, ασκήθηκε τον Ιούνιο δίωξη στη Ρουμανία όπως και στον αδελφό του και σε δύο Ρουμάνες για διακίνηση ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών. Τόσο ο πυγμάχος όσο και ο αδελφός του αρνούνται τις κατηγορίες.

Έκτοτε την υπόθεση έχει αναλάβει το Πρωτοδικείο του Βουκουρεστίου που πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη. Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση λόγω του φόρτου εργασίας των ρουμανικών δικαστηρίων.

Το Δικαστήριο του Βουκουρεστίου πρέπει επίσης να αποφασίσει την Παρασκευή αν θα επικυρώσει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Τέιτ που επέβαλαν Ρουμάνοι εισαγγελείς στις αρχές του 2023.

Οι αδελφοί Τέιτ τέθηκαν υπό αστυνομική κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική έρευνα από τα τέλη του Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τον Απρίλιο για να μην διαφύγουν από τη χώρα ή παραποιήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Μέχρι τον Αύγουστο έχουν τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό, ενώ βρίσκονται και υπό δικαστικό έλεγχο--ένα πιο ήπιο προληπτικό μέτρο που σημαίνει ότι παρουσιάζονται τακτικά στην αστυνομία, αλλά μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα, όχι όμως και να φύγουν από τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ