ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Θα εξοντώσουμε αξιωματούχους του Κιέβου αν συνδεθούν με την επίθεση στη Μόσχα

Μεντβέντεφ: Θα εξοντώσουμε αξιωματούχους του Κιέβου αν συνδεθούν με την επίθεση στη Μόσχα

O αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ernesto Mastrascusa/Pool Photo via AP

Για την αντίδραση της Μόσχας στο μακελειό που προκάλεσαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες σε συναυλιακό χώρο της ρωσικής πρωτεύουσας, προϊδεάζει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ με μήνυμά του στο Telegram.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αφού δίνει συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων, αναφέρει πως οι «τρομοκράτες καταλαβαίνουν μόνο από τρομοκρατικά αντίποινα».

Ολόκληρο το μήνυμά του: «Στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης – ειλικρινή συλλυπητήρια, δύναμη σε όλους τους αγαπημένους των θυμάτων.

Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν μόνο από αντίποινα τρόμου. Καμία δίκη ή έρευνα δεν θα βοηθήσει αν η πυγμή δεν αντιμετωπιστεί με πυγμή, και οι θάνατοι με εκτελέσεις τρομοκρατών. Αυτή είναι η εμπειρία.

1711139041993-146744025-Capture.jpg

Αν στοιχειοθετηθεί ότι πρόκειται για τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου, είναι αδύνατο να συνεννοηθεί κανείς μαζί τους και τους ιδεολογικούς τους εμπνευστές διαφορετικά. Όλοι τους πρέπει να βρεθούν και να εξοντωθούν χωρίς έλεος ως τρομοκράτες. Μεταξύ αυτών και οι αξιωματούχοι του κράτους που διέπραξε αυτή τη θηριωδία. Θάνατος αντί θανάτου».

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σε επίθεση με πυροβόλο όπλο σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ