ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά το κάστρο Μπαλμόραλ - Τα εισιτήρια δεν είναι φθηνά

Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά το κάστρο Μπαλμόραλ - Τα εισιτήρια δεν είναι φθηνά

To κάστρο Μπαλμόραλ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Alastair Grant

Το κάστρο Μπαλμόραλ την αγαπημένη κατοικία της μητέρας του Ελισάβετ ανοίγει ο βασιλιάς Κάρολος για το κοινό για πρώτη φορά. 

Χτισμένο στην καρδιά των Χάιλαντς της Σκοτίας ήταν το μέρος όπου η Ελισάβετ περνούσε τα περισσότερα καλοκαίρια της.

Οι ξεναγήσεις «στο εσωτερικό του κάστρου», οι οποίες θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μέρη του κτηρίου που χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια, θα είναι πλέον διαθέσιμες μεταξύ 1ης Ιουλίου και 4ης Αυγούστου, με κάθε ομάδα να περιορίζεται σε 10 άτομα.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 100 λίρες Αγγλίας, ήτοι 116 ευρώ ή 150 λίρες Αγγλίας ή 175 ευρώ με το απογευματινό τσάι, περιορίζονται σε 40 εισιτήρια ανά ημέρα και η ζήτηση είναι μεγάλη.

Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν πριν ο βασιλιάς και η βασίλισσα φτάσουν στο κάστρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η ιστοσελίδα του Κάστρου αναφέρει ότι οι ξεναγήσεις είναι οι πρώτες του είδους τους από τότε που ολοκληρώθηκε το κτίριο το 1855.

Οι προηγούμενες ξεναγήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν, επικεντρώνονταν στους χώρους και τους κήπους, ενώ η πρόσβαση στο κάστρο περιοριζόταν στην αίθουσα χορού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελισάβετ Β' , η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ στις 8 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια βασιλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ