ΚΟΣΜΟΣ

Τζ. Ασάντζ: Υπάρχει περισσότερο υλικό για τη Χίλαρι Κλίντον

Τζ. Ασάντζ: Υπάρχει περισσότερο υλικό για τη Χίλαρι Κλίντον
REUTERS/ RODRIGO GARRIDO

Με απελυεθέρωση περισσότερου υλικού σχετικού με την εκστρατεία της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προειδοποιεί ο Τζούλιαν Ασάντζ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Αντερσον Κούπερ (Anderson Cooper) στο CNN, ο ιδρυτής της Wikileaks περηφανεύτηκε για το πως τα emails που διέρρευσαν, τα οποία χάκαρε από την Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή, επηρεάζουν την επικείμενη εκλογή του νέου προέδρου.

«Έχουμε περισσότερο υλικό σχετικό με την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον. Μπορώ να το πω αυτό», ανέφερε ο Ασάντζ χαρακτηριστικά. «Αυτό το υλικό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Θα δούμε τι θα προκύψει από αυτό», υπογράμμισε.

Ωστόσο, δεν αποκάλυψε με ποιον τρόπο ήρθε το εν λόγω υλικό στην κατοχή της ομάδας της Wikileaks. Όπως είπε, η απελευθέρωση των εγγράφων είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με την έναρξη του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών.

«Τότε ξέραμε ότι θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους αναγνώστες, αλλά επιπλέον είχαμε και την υποχρέωση να το κάνουμε», είπε και πρόσθεσε: «Αν τα είχαμε δημοσιεύσει αργότερα, μπορείτε να φανταστείτε πόσο εξοργισμένοι θα ήταν οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών. Έπρεπε να γίνει πριν από το συνέδριο».

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν προχώρησε στην απελευθέρωση των εγγράφων εξαιτίας «προσωπικής έχθρας» προς την υποψήφια πρόεδρο, τόνισε πως ποτέ δεν είπε ότι ήθελε να βλάψει τη Χίλαρι.

Σημειώνεται ότι το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργούν έρευνα για τη διαρροή των εν λόγω εγγράφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ