ΚΟΣΜΟΣ

Ελέφαντας σκότωσε τουρίστρια σε σαφάρι στην Ζάμπια - H στιγμή της επίθεσης

Ελέφαντας σκότωσε τουρίστρια σε σαφάρι στην Ζάμπια - H στιγμή της επίθεσης

Ελέφαντας (φωτογραφία αρχείου)

AP Photo/Gary Kazanjian

Μία Αμερικανή έχασε τη ζωή της όταν ένας ελέφαντας επιτέθηκε σε όχημα τουριστών που έκαναν σαφάρι στην Ζάμπια. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Εθνικό Πάρκο Kafue στη Ζάμπια, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Λουσάκα στο ABC News.

«Ένας επιθετικός ταύρος ελέφαντας επιτέθηκε στο όχημα που μετέφερε έξι τουρίστες και έναν οδηγό που ήταν σε σαφάρι στην περιοχή Lufupa» ανακοίνωσε η εταιρεία που διοργανώνει το σαφάρι «Wilderness».

Η 79χρονη τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής, όπου αργότερα κατέληξε, σύμφωνα με το Wilderness.

Ακόμη τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Μετά την επίθεση, η διοίκηση του Εθνικού Πάρκου Kafue έστειλε ένα ελικόπτερο στο σημείο, με τις τοπικές Αρχές, το Τμήμα Εθνικών Πάρκων και Άγριας Ζωής της Ζάμπια και άλλους φορείς να διερευνούν το συμβάν.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του γυναίκας που κατέληξε», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η Wilderness. «Φυσικά βρισκόμαστε στο πλευρών των επισκεπτών που δέχθηκαν την επίθεση, όπως και τον οδηγό».

Το θύμα είναι η 79χρονη Gail Mattson, τα λείψανα της οποίας θα επαναπατριστούν στην οικογένειά της στις ΗΠΑ με την υποστήριξη των τοπικών αρχών της Ζάμπια και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λουσάκα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ