ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη Νέα Υόρκη: Στο Νιου Τζέρσει το επίκεντρο

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη Νέα Υόρκη: Στο Νιου Τζέρσει το επίκεντρο
EUROKINISSI

Σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ, τραντάζοντας κτήρια στην κοντινή πόλη της Νέας Υόρκης και τις γύρω περιοχές, το απόγευμα της Παρασκευής ώρα Ελλάδος (5/4).

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 4,8 βαθμών ήταν ακριβώς βορειοανατολικά του σταθμού Whitehouse, στο Νιου Τζέρσεϊ.

Από την πλευρά του το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) μέτρησε τον σεισμό στους 5,5 βαθμούς με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το USGS η σεισμική δόνηση ταρακούνησε κτήρια, πιάνοντας εξαπίνης τους κατοίκους σε μια περιοχή (ανατολική ακτή των ΗΠΑ) που σπάνια καταγράφεται αξιοσημείωτη σεισμική δραστηριότητα. Πρόκειται για τον τρίτο πιο δυνατό σεισμό στηνπεριοχή εδώ και 280 χρόνια.

Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 10:20 τοπική ώρα και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές. Εγινε αισθητός σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ, της βόρειας Πενσυλβάνια και του δυτικού Κονέκτικατ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters και σύμφωνα με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Τσαρίτα Γουάλκοτ, μια 38χρονη κάτοικος στην περιοχή Μπρονξ της Νέας Υόρκης, είπε ότι άκουσε «ένα βίαιο βουητό που διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα».

Η FAA, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας δήλωσε ότι πολλές αεροπορικές πτήσεις με προορισμό την πόλη της Νέας Υόρκης ενδέχεται να καθυστερήσουν 30 με 45 λεπτά λόγω του σεισμού.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα στα κεντρικά γραφεία του στη Νέα Υόρκη διακόπηκε προσωρινά λόγω του σεισμού, ενώ τα κτήρια στο Μπρούκλιν, ταρακουνήθηκαν.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό από τη Φιλαδέλφεια μέχρι τη Νέα Υόρκη και ανατολικά κατά μήκος της ακτής.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε πως η ομάδα της αξιολογεί τις επιπτώσεις και τυχόν ζημιές που μπορεί να έχουν προκληθεί ενώ οι πολίτες θα λαμβάνουν ενημερώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.




ΔΗΜΟΦΙΛΗ