Λευκός Οίκος: Αναμένει απάντηση της Χαμάς για πρόταση απελευθέρωσης ομήρων
Ο Λευκός Οίκος.
AP PhotoΟ διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς βρέθηκε στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο για «ένα σοβαρής σημασίας γύρο» διαπραγματεύσεων για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα εξετάζει τώρα μια νέα πρόταση, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι ανέφερε ότι οι ΗΠΑ λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις συζητήσεις και ελπίζουν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων το συντομότερο δυνατό, καθώς αυτή θα οδηγούσε επίσης σε κατάπαυση του πυρός διάρκειας περίπου έξι εβδομάδων.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι περισσότερα από 300 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στη Γάζα χθες Κυριακή, αλλά ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να πιέζει το Ισραήλ να επιτρέψει την προώθηση περισσότερων προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος παραδέχεται «αυξανόμενη δυσαρέσκεια» για τον Νετανιάχου
Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε οίκους ανοχής σε Αθήνα και Καλλιθέα - 11 συλλήψεις
Έφτασε στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν: Η ατζέντα και οι συναντήσεις
18:54
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χεζμπολάχ ότι προσπαθεί να υπονομεύσει την εκεχειρία με τον Λίβανο
18:52
LIVEBLOG: CNNi: Ο Τραμπ στέλνει Γουίτκοφ και Κούσνεζ στο Πακιστάν - Χέγκσεθ: «Ιστορική ευκαιρία για το Ιράν»
18:45
Συρία: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος της σφαγής της Τανταμόν το 2013
18:43