Ο Μάρτιος ο δέκατος μήνας που «σπάει» τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών
Ανανεώθηκε:
Υψηλές θερμοκρασίες
FREEPIKΈνα ακόμη ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών καταρρίφθηκε, με τον Μάρτιο του 2024 να είναι ο πιο θερμός Μάρτιος και ο δέκατος μήνας που σπάει ένα τέτοιο ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus.
Συνέπεια αυτής της αδιάλειπτης σειράς ιστορικών υψηλών είναι το ότι «η παγκόσμια μέση θερμοκρασία τους τελευταίους 12 μήνες είναι η υψηλότερη που καταγράφτηκε ποτέ».
Ξεπερνά υπ' αυτό το πρίσμα κατά «1,58 βαθμών Κελσίου τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής» εξαιτίας των δεκαετιών έκλυσης αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Ένα φαινόμενο, οι συνέπειες του οποίου επιτείνονται από τα μέσα του 2023 λόγω του φαινομένου Ελ Νίνιο, τόνισε η Σαμάνθα Μπέρτζες, η υποδιευθύντρια της υπηρεσίας για την κλιματική αλλαγή (C3S) στο ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Κοπέρνικος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αφρικανική σκόνη: Το «καμπανάκι» του Copernicus και οι συστάσεις των ειδικών για την υγεία μας
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Υπεγράφη η απόφαση - Τι περιλαμβάνει το πενταετές σχέδιο
19:41
Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ζακύνθου ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος
19:35
Σύνοδος ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, με απούσα τη Σερβία και μπλόκο της Ουγγαρίας στη διεύρυνση
19:35
Ουκρανία: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη να μην χρησιμοποιήσει τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια
19:28