Αμερικανός υπουργός Άμυνας: «Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε»
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Οστιν
AP Photo/ Maya Alleruzzo, FileΟι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν δεκάδες πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπολύθηκαν από το Ιράν - καθώς και από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη - εναντίον του Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής προς Σάββατο, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.
«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές από το Ιράν και τα ενεργούμενά του» και «καλούμε το Ιράν να σταματήσει αμέσως οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις», ανέφερε ο κ. Όστιν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αξίωσε το Ιράν να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, προσθέτοντας πως «δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να υποστηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνεδρίαση της G7 ζητά ο Μπάιντεν - Οι ΗΠΑ βοήθησαν στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones
Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Πώς αντέδρασαν οι ισχυρές χώρες
Λήγει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων - Από την Τρίτη ξεκινούν έλεγχοι
14:27
Το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Μαζαράκη - Ποιοι παραβρέθηκαν στην κηδεία του
14:16
Αισθητές σε όλη τη νότια Κρήτη οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις – Εκκενώνεται το φαράγγι της Σαμαριάς
14:06
Ελεύθερη κυκλοφορούσε 48χρονη καταδικασμένη σε φυλάκιση για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
13:55