Γαλλία: Εκκενώνεται η μεγαλύτερη κατάληψη στα νότια του Παρισιού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
Ανανεώθηκε:
Μετανάστες μπροστά στο δημαρχείο του Παρισιού (Φωτογραφία αρχείου)
(AP Photo/Nicolas Garriga)Η μεγαλύτερη κατάληψη στη Γαλλία -που φιλοξενούσε έως και 450 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νόμιμα στη χώρα, σύμφωνα με τις ενώσεις- βρίσκεται από σήμερα το πρωί σε διαδικασία εκκένωσης, στα νότια προάστια του Παρισιού, 100 ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η επιχείρηση, που αναμενόταν για αρκετές ημέρες, ώθησε πολλούς άστεγους που είχαν βρει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις μιας εγκαταλελειμμένης επιχείρησης στην κοινότητα Βιτρί-συρ-Σεν να τις εγκαταλείψουν πριν από την άφιξη της αστυνομίας.
Περίπου 250 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για αυτή την επιχείρηση, σύμφωνα με τη νομαρχία του Βαλ-ντε-Μαρν.
Με βαλίτσες στα χέρια, με όλα τα υπάρχοντά τους στη Γαλλία, και την ανησυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι περίπου 300 άστεγοι που παρέμεναν εκεί έφυγαν από την περιοχή λίγο μετά τις 8:00 π.μ. τοπική ώρα.
Μερικοί από αυτούς έμεναν σε αυτές τις εγκαταστάσεις εδώ και αρκετούς μήνες, μη μπορώντας να βρουν ιδιωτικό κατάλυμα ή περιμένοντας να στεγαστούν μέσω της κοινωνικής πρόνοιας.
Σύμφωνα με την ένωση Ενωμένοι Μετανάστες, η οποία τους παρέχει τακτικά βοήθεια, το 80% από αυτούς βρίσκονται νόμιμα στη Γαλλία.
Εδώ και αρκετούς μήνες, η συλλογικότητα Revers de la Medal, η οποία συγκεντρώνει ενώσεις που βοηθούν τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο υπό άσχημες συνθήκες, προειδοποιεί για την τύχη των αστέγων, των οποίων οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί διαλύονται με ταχύτερους ρυθμούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει η γαλλική πρωτεύουσα από τις 26 Ιουλίου ως τις 11 Αυγούστου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
DW: «Ολυμπιακή εκεχειρία» το μεγάλο στοίχημα του Μακρόν για τη Μέση Ανατολή
SPONSORED
Κάτω από τα 110 δολάρια το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Τραμπ ότι ακύρωσε επίθεση στο Ιράν
07:40
«Έσπερναν τον τρόμο»: Πώς η οικογενειακή «μαφία» στα Βορίζια άρπαζε τις επιδοτήσεις από τους αγρότες
07:25
Πανελλήνιες χωρίς φόβο: Πώς γονείς και μαθητές μπορούν να διαχειριστούν το άγχος των εξετάσεων
07:23
Σταχτοδέλφινα: Ένα από τα πιο άγνωστα είδη δελφινιών στις ελληνικές θάλασσες
07:09