Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή
Ανανεώθηκε:

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν
AP Photo/Jacquelyn MartinΗ Τουρκία κατηγόρησε σήμερα Τετάρτη (17/4) τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι θέλει να σύρει τη Μέση Ανατολή σε έναν πόλεμο «για να παραμείνει στην εξουσία».
«Είναι προφανές ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να σύρει την περιοχή στον πόλεμο γα να μείνει στην εξουσία» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κατάρ μαζί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας αυτής, τον Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ Θάνι.
Ο Φιντάν είπε ότι ο κίνδυνος μιας εξάπλωσης του πολέμου της Γάζας στην περιοχή είναι «διαρκής». «Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειες για να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε.
Ο Τούρκος υπουργός είπε επίσης ότι σήμερα συνομίλησε επί τρεις ώρες στην Ντόχα με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και τα μέλη του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού κινήματος. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν κυρίως οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Χανίγια πρόκειται να συναντηθεί το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: Κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ, ξεπέρασε τον Χίτλερ - Ομάδα αντίστασης η Χαμάς

Ερντογάν για Νετανιάχου: Eίναι ο μόνος υπεύθυνος για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Μητσοτάκης θεατής των εξελίξεων με αρνητικές συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα»
21:46
Γυναίκες και παιδιά μετανάστες τάφηκαν εκεί που ναυάγησαν στις ακτές των Κανάριων Νήσων
21:34
Στη Συρία ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας - Δεσμεύεται ότι θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας
21:22
Ακίνητα: Τι ψάχνουν οι Έλληνες όταν αγοράζουν σπίτι - Ο προϋπολογισμός, οι περιοχές και τα κριτήρια
21:10