ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Κάρτες για περαστικά για Κέιτ και Κάρολο περίμεναν τον Ουίλιαμ

Βρετανία: Κάρτες για περαστικά για Κέιτ και Κάρολο περίμεναν τον Ουίλιαμ

O πρίγκιπας Ουίλιαμ σε επίσκεψη σε παμπ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Chris Jackson/Pool via AP

Με κάρτες που είχαν ευχές για ταχεία ανάρρωση στη σύζυγό του Κέιτ και στον πατέρα του βασιλιά Κάρολο μετά τη διάγνωσή του καρκίνου γέμισαν τα χέρια του πρίγκιπα της Ουαλίας, Ουίλιαμ κατά την επιστροφή του στα καθήκοντά του.

Εμφανίστηκε συγκινημένος καθώς η εθελόντρια Ρέιτσελ Κάνταμπα Rachel Candappa του παρέδιδε τις κάρτες.

Όταν η 71χρονη, τον ρώτησε για την Κέιτ, λέγοντάς του να «τη φροντίζει», ο Ουίλιαμ απάντησε: «Θα το κάνω».

Ο πρίγκιπας είχε αποσυρθεί από τα καθήκοντά του για να περάσει χρόνο με την πριγκίπισσα και τα τρία παιδιά του, την ώρα που εκτός από την Κέιτ μάχη με τον καρκίνο δίνει και ο πατέρας του βασιλιάς Κάρολος.

Ο Ουίλιαμ βοήθησε εθελοντές να προετοιμάσουν τις παραδόσεις τροφίμων σε μια επίσκεψη στο Surplus to Supper στο Σάρει.

Ο πρίγκιπας δοκίμασε τις δυνάμεις του στην προετοιμασία γευμάτων στην κουζίνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης και εθεάθη να ανακατεύει σε μια κατσαρόλα που έβραζε και να κόβει σέλινο.

Αφού βοήθησε να φορτωθούν οι παραδόσεις τροφίμων στα φορτηγάκια της φιλανθρωπικής οργάνωσης, εντάχθηκε στους εθελοντές, έτοιμος να επισκεφθεί ένα κέντρο νεολαίας που λαμβάνει τη βοήθεια της φιλανθρωπικής οργάνωσης στο Φέλτχαμ, στο δυτικό Λονδίνο.

Το τελευταίο του επίσημο καθήκον ήταν μια επίσκεψη σε ένα πρόγραμμα αστέγων στο Σέφιλντ τον Μάρτιο, λίγες ημέρες προτού η Κέιτ δημοσιεύσει μια βιντεοσκοπημένη δήλωση με την οποία ανακοίνωνε ότι βρισκόταν στα αρχικά στάδια του καρκίνου.

Παρόλο που ακύρωσε το επίσημο πρόγραμμά του έκανε δημόσιες εμφανίσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρίγκιπας εθεάθη με τον μεγαλύτερο γιο του, τον πρίγκιπα Τζορτζ, σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Άστον Βίλα.

Η Κέιτ δεν έχει δώσει το παρών σε καμία επίσημη εκδήλωση μετά τα Χριστούγεννα.

Σε μια συγκλονιστική ανακοίνωση τον Μάρτιο, η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε τη διάγνωση του καρκίνου της, μετά από εβδομάδες εικασιών σχετικά με το πού βρίσκεται.

Ο καρκίνος της ανακαλύφθηκε σε μετεγχειρητικές εξετάσεις μετά την εγχείρηση στην κοιλιά της τον Ιανουάριο.

Η πριγκίπισσα δεν θα επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα μέχρι να πάρει την άδεια από την ιατρική της ομάδα, αλλά δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα γι' αυτό.

Μετά την ανακοίνωσή της δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, εκτός από μια κοινή δήλωση με τον Γουίλιαμ στο X/Twitter την περασμένη εβδομάδα, με την οποία απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων στο Σίδνεϊ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ