ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Λονδίνο: Για ψυχική διαταραχή μιλά η αστυνομία-Παραμένει στις έρευνες η αντιτρομοκρατική

Επίθεση Λονδίνο: Για ψυχική διαταραχή μιλά η αστυνομία-Παραμένει στις έρευνες η αντιτρομοκρατική
Ένοπλος αστυνομικός στο σημείο της επίθεσης με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου REUTERS/Neil Hall

19χρονος Νορβηγός με καταγωγή από τη Σομαλία  είναι ο δράστης της επίθεσης σε κεντρική πλατεία του Λονδίνου. Η Αστυνομία του Λονδίνου ενημέρωσε ότι, μέχρι στιγμής, δεν προκύπτουν στοιχεία που να συνδέουν την επίθεση με τρομοκρατική ενέργεια.

Ο νεαρός, που συνελήφθη λίγα λεπτά μετά την επίθεση με απολογισμό μία νεκρή και πέντε τραυματίες, θεωρείται ύποπτος για φόνο, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, που επικεντρώνει τις έρευνές της στην ψυχική υγεία του, που θεωρείται διαταραγμένη.

«Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πνευματική υγεία του είναι ένας παράγοντας αυτής της τρομερής επίθεσης. Παραμένουμε ωστόσο ανοικτοί όσον αφορά το κίνητρο», δήλωσε ο αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την έρευνα έχει αναλάβει το τμήμα ανθρωποκτονιών της λονδρέζικης αστυνομίας με την υποστήριξη του τμήματος της αντιτρομοκρατικής, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο 19χρονος, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση στη Ράσελ Σκουέρ, κοντά στο Βρετανικό Μουσείο, οδηγήθηκε πρώτα στο νοσοκομείο προτού τεθεί υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα στο νότιο Λονδίνο.

Θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία μιας γυναίκας περίπου 60 ετών και τον τραυματισμό τριών ανδρών και δύο γυναικών. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεκρή ήταν Αμερικανίδα, ενώ οι τραυματίες ήταν πολίτες από τη Βρετανία, την Ισπανία, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν συνέστησε στους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας να παραμείνουν ήρεμοι αλλά και σε εγρήγορση, ενώ χθες η αστυνομία αποφάσισε να αναπτύξει και άλλους αστυνομικούς στους δρόμους της πόλης.

Η Βρετανία παραμένει στο «κόκκινο» σε ότι αφορά την επιφυλακή της για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η παρουσία επιπλέον ένοπλων αστυνομικών στους δρόμους του Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μιχάλης Κοσμίδης για την επίθεση στο Λονδίνο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ