Αφγανιστάν: Ένοπλος «σκόρπισε» τον θάνατο σε τζαμί της Χεράτ – Έξι νεκροί ένας τραυματίας
Ένοπλοι στο Αφγανιστάν
AP Photo / Ebrahim Noroozi (Φωτογραφία αρχείου)Τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός, προκάλεσε η επίθεση ενόπλου σε τζαμί της επαρχίας Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν.
Το παραπάνω ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών από τον Αμπντούλ Ματίν Κάνι μέσω του X.
Χθες, Δευτέρα, «στις 21:00 (19:30 ώρα Ελλάδας), ένα πρόσωπο, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί, άνοιξε πυρ εναντίον πιστών σε τζαμί της συνοικίας Γκουζάρα», στο νότιο τμήμα της επαρχιακής πρωτεύουσας Χεράτ, με αποτέλεσμα «να σκοτωθούν έξι άμαχοι και ένας να τραυματισθεί», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου
Μέχρι σήμερα το πρωί, κανένας δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση σ' αυτή τη χώρα όπου σημειώνονται συχνά επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), το οποίο στοχοθετεί συχνά τη σιιτική κοινότητα.
Η οργάνωση ISIS-K είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση με εκρηκτικά εναντίον μικρού λεωφορείου στις 21 Απριλίου σε συνοικία της Καμπούλ. Η επίθεση είχε στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο ενώ τρεις είχαν τραυματισθεί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αφγανιστάν: Χωρίς κορίτσια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η νέα σχολική χρονιά
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1.478.000 ευρώ
22:12
Πρόεδρος Βουλής Ιράν: «Τα Στενά του Oρμούζ δεν θα επιστρέψουν στο προπολεμικό καθεστώς»
22:02
Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας Β'
21:51
Eurojackpot 17/3: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 30 εκατ. ευρώ
21:40