Παρίσι: Αστυνομική επέμβαση στη σχολή Πολιτικών Επιστημών - Είχε καταληφθεί για τη Γάζα
Διαμαρτυρία έξω από τη σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο
AP Photo/Jeffrey SchaefferΤην κατάληψη που πραγματοποιούσαν φοιτητές στην σχολή Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po) στο Παρίσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα εκκένωσε η γαλλική αστυνομία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών που βρισκόταν στη σχολή περίπου 50 από τους φοιτητές που είχαν προχωρήσει στην καθιστική διαμαρτυρία παρέμεναν στον χώρο τη στιγμή που μπήκαν στο κτίριο οι αστυνομικοί.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταλήψεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια, με αίτημα την διακοπή της χρηματοδότησης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από ισραηλινές εταιρείες και τη διατήρηση δεσμών με ισραηλινά ερευνητικά προγράμματα.
Αντίστοιχες διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία το Μεξικό, αλλά και στο Λίβανο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 συλλήψεις στις πανεπιστημιουπόλεις - Εκκένωση του πανεπιστημίου του Πόρτλαντ
Ελβετία: Φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο κτηρίου στο πανεπιστήμιο της Λωζάνης
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
06:00
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε αναμένεται η επόμενη δόση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
05:00
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
04:00
Agro-Verify: Νέα εφαρμογή για τον έλεγχο τιμών από την ΑΑΔΕ - Πώς θα λειτουργεί
03:00