ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Διακινητής προσφύγων κατηγορείται ως τζιχαντιστής

Ιταλία: Διακινητής προσφύγων κατηγορείται ως τζιχαντιστής
REUTERS

Ο Μοχάμεντ Καμέλ Εντίν Κεμίρι, ένας Τυνήσιος σαράντα ενός ετών, συνελήφθη σήμερα στην Ιταλία, όπου και διέμενε μόνιμα, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία του απαγγέλθηκε από την εισαγγελία της Νάπολης.

Ο Κεμίρι, σε τηλεφωνική του συνομιλία που κατέγραψαν οι άνδρες της αστυνομίας , δήλωνε ότι «θα είναι μέλος του Isis μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του». Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προπαγάνδιζε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος μέσω του διαδικτύου.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα γράφει ότι ο Κεμίρι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Νάπολης, ηγείτο οργάνωσης η οποία διευκόλυνε την παράνομη έλευση μεταναστών στην Ιταλία, κυρίως από τη Βόρειο Αφρική. Η οργάνωση αυτή φέρεται να παρείχε, επίσης, στους μετανάστες πλαστές ταυτότητες και έγγραφα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο συλληφθείς, μαζί με άλλα επτά άτομα φέρεται να είχε καταφέρει να πείσει σειρά από ιδιοκτήτες υφαντουργικών εταιριών να υπογράφουν «συμβόλαια μαϊμού» με κάποιους από τους μετανάστες, για να μπορούν οι αλλοδαποί αυτοί να ζητούν άδεια παραμονής από τις ιταλικές αρχές. Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν, τέλος, ότι «θεωρητικά, ο Κεμίρι θα μπορούσε να προετοιμάσει και τρομοκρατική επίθεση σε ιταλικό έδαφος».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ