ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ματέο Ρέντσι ελπίζει να βγει πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον

Ο Ματέο Ρέντσι ελπίζει να βγει πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μιλά σε δημοσιογράφους, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της Ιταλικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Comitato Olimpico Nazionale Italiano – CONI) Τζοβάνι Μαλαγκό (Giovanni Malagò), κατά τη διάρκεια της υποδοχής της ιταλικής αποστολής στο Ριο Ντε Τζανέιρο, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 REUTERS/Ivan Alvarado

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι (Matteo Renzi) άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι ελπίζει πως θα φιλοξενήσει τη Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) στη σύνοδο των ηγετών της G7 που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην Ιταλία.

«Σέβομαι κάθε ψήφο των Αμερικανών φίλων μας», δήλωσε ο Ρέντσι μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ρίο ντε Τζανέιρο, λίγες μόλις ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Θα φιλοξενήσω την G7 στην Ταορμίνα τον Μάιο του 2017 και προφανώς, ως δημοκράτης, ελπίζω ότι θα μπορέσω να φιλοξενήσω τον επόμενο πρόεδρο (των ΗΠΑ), όποια κι αν είναι αυτή», είπε με πλατύ χαμόγελο.

«Όμως, ως πρωθυπουργός θα περιμένω τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», συνέχισε σοβαρά.

Η Χίλαρι Κλίντον είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Ντόναλντ Τραμπ του Ρεπουμπλικανικού στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ