Ο Ματέο Ρέντσι ελπίζει να βγει πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι (Matteo Renzi) άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι ελπίζει πως θα φιλοξενήσει τη Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) στη σύνοδο των ηγετών της G7 που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην Ιταλία.
«Σέβομαι κάθε ψήφο των Αμερικανών φίλων μας», δήλωσε ο Ρέντσι μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ρίο ντε Τζανέιρο, λίγες μόλις ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
«Θα φιλοξενήσω την G7 στην Ταορμίνα τον Μάιο του 2017 και προφανώς, ως δημοκράτης, ελπίζω ότι θα μπορέσω να φιλοξενήσω τον επόμενο πρόεδρο (των ΗΠΑ), όποια κι αν είναι αυτή», είπε με πλατύ χαμόγελο.
«Όμως, ως πρωθυπουργός θα περιμένω τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», συνέχισε σοβαρά.
Η Χίλαρι Κλίντον είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Ντόναλντ Τραμπ του Ρεπουμπλικανικού στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Νέα ρομαντική κομεντί για την Κάμερον Ντίαζ - Στα σκαριά «ένα απροσδόκητο ειδύλλιο»
15:22
Λαμία: Προφυλακίστηκε ο 48χρονος κατηγορείται για βιασμό της ανήλικης ανηψιάς του
15:13
Γερμανία: Συνδικάτο καλεί σε απεργία εργαζόμενους των ΜΜΜ - Ποια τα αιτήματά τους
15:07
«Χτίζοντας γέφυρες φροντίδας» στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
15:01