Γερμανίδα υπήκοος κρατείται στην Τουρκία κατηγορούμενη για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν
Μια Γερμανίδα κρατείται εδώ και πολλές ημέρες στην Τουρκία, καθώς φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen), γνωστοποίησε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον γερμανικό Τύπο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η γυναίκα «συνελήφθη πριν από πολλές ημέρες καθώς βρέθηκαν στο σπίτι της βιβλία που υποδείκνυαν επαφές με το δίκτυο ή ότι ανήκε στην οργάνωση του Γκιουλέν».
Το γερμανικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την εγκυρότητα των πληροφοριών της εφημερίδας, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα της Γερμανίδας υπηκόου και δεν δίνει καμία λεπτομέρεια σχετικά με το πού συνελήφθη. Η εφημερίδα δεν είναι, επίσης, σε θέση να διευκρινίσει εάν πρόκειται για κάτοικο της Τουρκίας ή εάν έχει διπλή υπηκοότητα.
«Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα προσπαθεί εδώ και ημέρες να έλθει σε επαφή με αυτήν την γυναίκα, χωρίς επιτυχία προς το παρόν», έγραψε η Süddeutsche Zeitung.
Μαρινάκης: «Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει πλήρως συνειδητά τα λεγόμενά μου»
20:00
Το αστείο του Τραμπ για το Περλ Χάρμπορ και η αμηχανία της πρωθυπουργού της Ιαπωνίας
19:54
Πόλεμος στο Ιράν: Κρατήθηκε στα 98,53 δολάρια το αμερικανικό αργό σημειώνοντας αύξηση 2,29%
19:47
Ανοίγουν από αύριο το πρωί τα πρατήρια καυσίμων της Μυτιλήνης, μετά τη συνάντηση με Θεοδωρικάκο
19:39