Χαμάς: Οπισθοδρόμηση στις διαπραγματεύσεις οι δηλώσεις Μπάιντεν για απελευθέρωση ομήρων
Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (12/5) ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με την απελευθέρωση ομήρων συνιστούν μια «οπισθοδρόμηση» στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.
Χθες ο Μπάιντεν εκτίμησε ότι μια εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είναι εφικτή ακόμη και «αύριο», αν η Χαμάς αφήσει ελεύθερους τους ομήρους που κρατά.
«Καταδικάζουμε αυτή τη θέση του Αμερικανού προέδρου, τη θεωρούμε μια οπισθοδρόμηση σε σχέση με τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων», κατά τη διάρκεια των οποίων η Χαμάς αποδέχθηκε μια πρόταση των μεσολαβητών, ανέφερε το παλαιστινιακό κίνημα σε ανακοίνωσή του.
Παράλληλα η Χαμάς υπογράμμισε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «εκβίασε τον εκτροχιασμό» των συνομιλιών, εξαπολύοντας επίθεση στη Ράφα, την πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπάιντεν: Μια εκεχειρία στη Γάζα είναι εφικτή ακόμη και «αύριο» εάν η Χαμάς απελευθερώσει ομήρους
Πυρά Παχλαβί για κηδεία Χαμενεΐ: «Το Ιράν δεν θρηνεί τον δικτάτορά του»
23:57
Ολονύχτια μάχη για τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Εκκενώθηκαν οικισμοί και το Κέντρο Χρόνιων Παθήσεων
23:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μερτς - Ζελένσκι ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ
23:47
Πρόβλεψη Γκέιτς: «Η AI θα αλλάξει τόσο την εργασία, που σε 20 χρόνια ο καπιταλισμός δεν θα αρκεί»
23:37