Βέλγιο: Πέντε νεαροί υπό την επήρεια «ιλαρυντικού αερίου» σκότωσαν οδηγό φορτηγού
Βέλγος αστυνομικός
Olivier Matthys, Pool Photo via AP (Φωτογραφία αρχείου)Πέντε νέοι θα οδηγηθούν την Τρίτη (14/3) ενώπιον βελγικού δικαστηρίου, στο πλαίσιο μιας έρευνας για «ανθρωποκτονία», καθώς φέρονται ότι έριξαν ένα κάλυμμα υπονόμου από τη γέφυρα ενός αυτοκινητόδρομου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ρουμάνος οδηγός φορτηγού, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Ναμούρ.
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προς το Σάββατο, στον αυτοκινητόδρομο Ε42 που συνδέει τη Λιέγη με τη Ναμούρ, οι ύποπτοι έριξαν από μια γέφυρα το κάλυμμα του φρεατίου, δεμένο με ένα λουρί. Η βαριά πλάκα διαπέρασε το παρμπρίζ μιας νταλίκας, σκοτώνοντας επί τόπου τον οδηγό, έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής.
Η σύντροφος του οδηγού, που ήταν δίπλα του μέσα στην καμπίνα, κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα, χωρίς να βγει από τον δρόμο.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι δράστες είχαν κάνει χρήση χαπιών υποξειδίου του αζώτου, του αποκαλούμενου και «ιλαρυντικού αερίου» που έχει ψυχοδραστικές επιπτώσεις. Η εισαγγελία της Ναμούρ δεν θέλησε να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία. «Οι καταθέσεις των υπόπτων (στην αστυνομία) είναι σε εξέλιξη», είπε μια εκπρόσωπος.
Από τους πέντε υπόπτους, οι δύο είναι ανήλικοι και οι άλλοι τρεις «νεαροί ενήλικες». Όλοι τους κατάγονται από την κοινότητα Αντέν, κοντά στην Ερόν, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Αύριο θα οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή που θα αποφασίσει για την προφυλάκισή τους.
Ο Ρουμάνος οδηγός εργαζόταν για την ισπανική εταιρεία μεταφορών Castillo Trans.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Bέλγιο: 14χρονη έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από συμμορία ανηλίκων
Γαλλία: Drones επάνω από τη βάση των πυρηνικών υποβρυχίων στη Βρέστη
13:08
Συναγερμός για εξαφάνιση ανήλικης εγκύου από χώρο φιλοξενίας στο Ίλιον - Σε πιθανό κίνδυνο η ζωή της
13:00
Άρειος Πάγος: Σε τέσσερις εισηγητές η υπόθεση δανείων με ελβετικό φράγκο - Τους επόμενους μήνες απόφαση
12:59
Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις - Συνεχίζει η Πυροσβεστική την άντληση υδάτων
12:56