ΚΟΣΜΟΣ

Ρόμπερτ Φίτσο: Βίντεο από την ανάκριση του δράστη - «Δεν συμφωνώ με την πολιτική της κυβέρνησης»

Ρόμπερτ Φίτσο: Βίντεο από την ανάκριση του δράστη - «Δεν συμφωνώ με την πολιτική της κυβέρνησης»

Ο συγγραφέας Juraj Cintula, ο οποίος πυροβόλησε τον Σλοβάκο πρωθυπουργό 

Screen Grab

Βίντεο από την πρώτη ανάκριση του άνδρα που πυροβόλησε 5 φορές τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, νωρίτερα σήμερα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο συγγραφέας Γιουράι Τσιντούλα, ο οποίος πυροβόλησε τον Σλοβάκο πρωθυπουργό δήλωσε ότι το έκανε επειδή διαφωνούσε με τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο aktuality.sk ο δράστης είπε στον διάδρομο του αστυνομικού τμήματος ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.

Ωστόσο, από το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δεν είναι ξεκάθαρο αν τραβήχτηκε σήμερα ή είναι παλιότερο.

Οι αρχές θεωρούν ότι ο ένοπλος που πυροβόλησε σήμερα τον Ρόμπερτ Φίτσο είχε πολιτικά κίνητρα, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, ο Ματούς Σουτάι Έστοκ.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι, όταν στο σημείο που βρισκόταν ο Ρόμπερτ Φίτσο έπεσαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο σφαίρες να τον βρουν στην κοιλιά, αλλά και κοντά στην καρδιά, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο TA3.

Αντίστοιχα, μαρτυρίες που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters αναφέρουν πως κάποιος άκουσες αρκετούς πυροβολισμούς, ενώ αμέσως μετά είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο HN, ως δράστης αναγνωρίστηκε ένας 71χρονος Σλοβάκος συγγραφέας, γνωστός στη χώρα του. Πρόκειται για τον Γιουράι Τσιντούλα, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε τέσσερις φορές κατά του Φίτσο, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Χάντλοβα. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανέφερε ότι οι «ζωτικές του λειτουργίες» έχουν σταθεροποιηθεί, προσθέτοντας πως είχε τις αισθήσεις του, πριν μεταφερθεί σε άλλη νοσηλευτική μονάδα. Πλέον, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πλήθος κόσμου εξέφρασε τις ανησυχίες του για την κατάσταση της υγεία του Ρόμπερτ Φίτσο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ