ΚΟΣΜΟΣ

Ρόμπερτ Φίτσο: Μάχη για να σταματήσουν την αιμορραγία από τις σφαίρες δίνουν οι γιατροί

Ρόμπερτ Φίτσο: Μάχη για να σταματήσουν την αιμορραγία από τις σφαίρες δίνουν οι γιατροί
Jan Kroslak/TASR via AP

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο ο οποίος πυροβολήθηκε την ώρα που αποχωρούσε από κτήριο στο οποίο είχε πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη (15/5). 

Σύμφωνα με το standard.sk ο Φίτσο έχει αιμορραγία στην κοιλιακή του κοιλότητα, την οποία οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να σταματήσουν, ενώ άλλα ΜΜΕ ανέφεραν ότι έχουν πληγεί ζωτικά όργανα.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ήταν ήδη στο αυτοκίνητό του και ετοιμαζόταν να φύγει, όταν αποφάσισε να σταματήσει και πήγε ανάμεσα στον κόσμο όπου τον περίμενε ο ένοπλος, με τα κίνητρα που τον ώθησαν να προβεί σε αυτή την πράξη να παραμένουν άγνωστα.

Ο ένοπλος έδρασε με αποτελεσματικότητα και ψυχρότητα. Φωνάζοντας ονομαστικά τον πρωθυπουργό τον κάλεσε να έρθει πιο κοντά του. Τότε έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε πέντε φορές από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Ο Φίτσο έπεσε στο έδαφος περιτριγυρισμένος από αστυνομικούς μετά τους πυροβολισμούς. Στη συνέχεια οι φρουροί ασφαλείας ακινητοποίησαν και συνέλαβαν το δράστη. Τρεις σφαίρες βρήκαν το σώμα του πρωθυπουργού. Η μία τον βρήκε στην κοιλιά, η δεύτερη πέρασε από την κοιλιά του στο οστό του ισχίου του και η τρίτη τον βρήκε στον ώμο.

Ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Τα μέτρα έξω από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο Φίτσο είναι δρακόντεια ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου αναγκάστηκε να παραδώσει τα κινητά του τηλέφωνα προκειμένου να μην διαρρεύσουν πληροφορίες στο κοινό, δήλωσε δημοσιογράφος που βρίσκεται εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ