Μπαχτσελί: Υπαινιγμοί για δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί
AP Photo/Burhan OzbiliciΥπαινιγμούς πως η συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραϊσί, ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς, άφησε πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Ειδικότερα, ο Μπαχτσελί στην ομιλία του στη Σύνοδο της Ομάδας της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης του κόμματός του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον φιλικό και αδελφό λαό του Ιράν.
Διερωτήθηκε όμως, ότι «ήταν πράγματι ατύχημα ή δολιοφθορά;» πίσω από τη συντριβή.
Πρέπει να συσταθεί ανεξάρτητη έρευνα
Την ίδια ώρα, όμως, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο πρόεδρος του MHP συνέδεσε το γεγονός αυτό με την ανάγκη για εγρήγορση της Τουρκίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ξένες δυνάμεις μπορεί να έχουν εχθρικές προθέσεις και προς την Άγκυρα.
Δήλωσε επίσης ότι, είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν μέτρα ασφαλείας και ότι «θα πρέπει να συσταθεί μια ανεξάρτητη διεθνής επιτροπή έρευνας για το δυστύχημα» με πρωτοβουλία του ΟΗΕ.
«Δεν θα ήταν παράλογο να σκεφτεί κανείς ότι -Θεός φυλάξοι- η καταστροφή που έπληξε το Ιράν θα μπορούσε να συμβεί και στην Τουρκία. Η προσοχή, η επαγρύπνηση, η προφύλαξη και τα μέτρα ασφαλείας είναι αναπόφευκτα. Πρέπει να συσταθεί μια ανεξάρτητη διεθνής επιτροπή έρευνας».
Ιράν: Ο στρατός ξεκινά έρευνα για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου του Ραϊσί
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιράν: Σε εξέλιξη οι τελετές για την κηδεία του Ραϊσί - Το πένθος και η κούρσα της διαδοχής
SPONSORED
Ιρανικά ΜΜΕ: Οι Ευρωπαίοι διαπραγματεύονται με την Τεχεράνη για τη διέλευση από το Ορμούζ
21:17
Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στην Αττική
21:05
Νεκρή στη Δανία η φάλαινα «Τίμι» που είχε διασωθεί στη Γερμανία
20:56
Καθίζηση οδοστρώματος στο κέντρο της Αθήνας: Πού διακόπηκε η κυκλοφορία
20:53