ΚΟΣΜΟΣ

Μίτσκοσκι: Νέα προκλητική δήλωση περί «Μακεδονίας»

Μίτσκοσκι: Νέα προκλητική δήλωση περί «Μακεδονίας»

O ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Μακεδονίας VMRO-DPMNE Κριστιάν Μίτσκοσκι 

AP Photo/Boris Grdanoski

Επιμένει στην χρήση του όρου «Μακεδονία» ο πρωθυπουργός της  Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, προκαλώντας για μια ακόμη φορά με τις δηλώσεις του. 

Ο Μίτσκοσκι σε συνέντευξή του στο Ora 24 δήλωσε πως «δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί και να διχάζεται ο κόσμος» και συμπλήρωσε πως είχε «πολλούς φίλους από εδώ και έχω ακόμα ανθρώπους με τους οποίους είμαστε φίλοι, Μακεδόνες, Αλβανοί, Τούρκοι, Βόσνιοι. Πολλοί που ήταν μαζί στο στρατό είναι από αυτό το μέρος της πόλης».

Ανέφερε, δε, ότι «δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί και διαχωρισμοί γιατί αυτό αφήνει περιθώρια στους αποτυχημένους πολιτικούς να διχάσουν τον λαό».

«Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε κανένα εμπόδιο ή διαχωρισμό. Όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά γενικότερα στη Μακεδονία. Νομίζω ότι όσο ανοίγουμε αυτά τα θέματα, θα αφήνουμε περιθώριο στους αποτυχημένους και εγκληματίες της πολιτικής να διχάζουν τον λαό» ισχυρίστηκε.

«Θέλω να μιλήσουμε για θέματα που θα μας ενώσουν. Ένα από αυτά τα θέματα είναι η πολιτική που σχεδιάζουμε ως μελλοντική κυβέρνηση, η οποία είναι να επενδύσουμε σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας μας, δηλαδή τα 250 εκατ. ευρώ που θα αποτελέσουν το επίκεντρο να διανεμηθούν ισομερώς σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας μας, Μακεδονία. Και εκτιμώ ότι αυτές είναι πολιτικές που πρέπει να μας ενώνουν όλους» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ